Kijkerstip

In de nabije toekomst ga ik zeker over tbs schrijven. Voor nu beperk ik mij tot een kijkerstip. Als dierenliefhebber en criminoloog (volgorde is willekeurig) moest ik wel kijken naar het televisieprogramma Tot elkaar veroordeeld. Het is zeker een aanrader om dit programma te bekijken. Het geeft een prima beeld van hoe het er in een tbs-kliniek (in dit geval de Woenselse Poort) aan toegaat en het is natuurlijk leuk om te zien hoe de moeilijk plaatsbare honden een nieuwe kans krijgen.

Om dit te bereiken zullen de patiënten geconfronteerd worden met de gevolgen van hun gedrag. Wanneer de patiënt druk is, zal hij/zij dit gereflecteerd zien in het gedrag van de hond. Ze zullen ontdekken dat ze hun gedrag moeten aanpassen om het vertrouwen van de honden te winnen en ze behoorlijk gedrag te leren. Ik ben benieuwd of ze dit gaat lukken.

img_0166

Voor het opvoeden van de honden wordt de klassieke Pavlov-methode toegepast. Ze worden bij goed gedrag beloond met een click gevolgd door een snoepje. Na verloop van tijd is het snoepje niet meer nodig en vinden ze voldoening in het horen van de click.

Tot elkaar veroordeeld wordt op woensdagavond uitgezonden om 21.25 uur op npo 1.


Een reactie op “Kijkerstip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s