Creativititeit

Volgens Alwetend Wikipedia is creativiteit het vermogen om iets nieuws te scheppen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer iemand iets nieuws maakt of een slimme oplossing voor een probleem bedenkt. Verreweg de meesten zijn Persoonlijk Creatief. We maken dingen naar ideeën die we bij anderen hebben gezien, maar voor ons persoonlijk nog nieuw zijn. Vaak wel met een persoonlijke twist eraan zodat het toch ook heel ‘eigen’ is.

Het is heel moeilijk om echt iets helemaal nieuws te bedenken. Kijk maar naar het programma ‘Het beste idee van Nederland’: een heleboel slimme oplossingen zijn al eens bedacht of zijn daar een variatie op. Ik haal mijn inspiratie ook van internet, uit boeken & tijdschriften en wat ik op straat, in winkels & musea zie. Het enige waarvan ik met zekerheid kan zeggen is dat het uniek is, is Crimitivity. Het woord is zelf bedacht en het concept (van dit weblog) ook.

De invloed van creativiteit op het leven is behoorlijk. Creativiteit is de bron van innovatie en is dus nodig om vooruit te komen. Het is de bron van verandering. Producten worden ermee ontworpen en verbeterd. Creativiteit uit zich ook in kunst, om de wereld een spiegel voor te houden of om de wereld een beetje mooier te maken. En dat (laatste) is precies mijn bedoeling met Crimitivity. Daarnaast is het ook gewoon leuk: Creativity is intelligence having fun.


Een reactie op “Creativititeit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s