Liefs uit Holland

Voor familie in Amerika heb ik een pillowbox gemaakt met daarin een klein cadeautje, een kaart en de foto’s van ons bezoek in 2013. Ik ben er weer een halve middag zoet mee geweest en het resultaat valt stelt me tevreden. Het was namelijk even puzzelen om de juiste maat te krijgen zodat alle spulletjes erin pasten. 

De bouwtekening ziet eruit zoals op het plaatje. De lastigheid zit ‘m in de juiste maat vinden. Ik heb een vierkant vel karton van 30 bij 30 centimeter gebruikt en de verdeling zoals hieronder globaal over genomen. De rondingen hebben ik vanuit de losse pols getekend, aangezien het met de passer niet uitkwam. Vervolgens knip je het uit over de doorgetrokken lijnen en snij je het een klein beetje in (niet door!) op de gestippelde lijnen zodat je de box op deze plaatsen in elkaar kunt vouwen.

Tenslotte heb ik er een band omheen gemaakt van effen gekleurd karton. Deze heb ik gemaakt nadat de pillowbox in elkaar zat zodat ik ‘m precies kon aftekenen en aan elkaar kon zetten. Voor het lijmen gebruik ik altijd Tacky Glue. Dit kocht ik altijd bij Pipoos, maar sinds ze het bij de Action hebben en ik weet dat deze net zo goed werkt, gebruik ik die. Scheelt weer een paar euro!

Terwijl de pillowbox lag te drogen, heb ik de kaart gemaakt. Uiteraard met Hollandse Huisjes en een fiets. Vervolgens heb ik de cadeautjes en de kaart in de box gedaan en jeeej het paste precies! 


Een reactie op “Liefs uit Holland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s