Crimitravelty | Valencia (deel 1)

Oohhh Valencia! De op twee na de grootste stad van Spanje. In het jaar 138 v. Chr. gesticht door de Romeinen dus een hele oude stad waar veel te zien is. Liggend aan de Middellandse Zee met een breed strand en aan de Turia welke na een ernstige overstroming in 1957 is omgeleid. Het gedeelte dat droog kwam te liggen werd uiteindelijk een langgerekt stadspark. Daarnaast heeft de stad flink geïnvesteerd in moderne gebouwen en fietspaden. Valencia is een stad die alles in zicht heeft om een heerlijke vakantie in door te brengen.

Zondag 18 september 2016, 28 graden
Het grote genieten begon al met het wekkertje om half drie in de ochtend. Onze vlucht vertrok namelijk al om zeven uur vanaf Eindhoven. We waren als eerste door de veiligheidscontrole en troffen een leeg vliegveld aan. Konden we mooi het beste plekje uitzoeken om te wachten op onze vlucht. Het is maar 2 uurtjes vliegen dus dat was ideaal.

dsc09324

We logeerden bij Holiday Inn Express. Dit hotel hadden we gekozen vanwege de locatie, ideaal gelegen tussen het centrum en de stad (en toevallig ook vlakbij twee winkelcentra). We namen de metro vanaf het vliegveld en liepen het laatste stuk, want op de bus wachten duurde ons te lang en de wandeling was leuk zo langs de Turia.

dsc09338

De fietsen hadden we al via internet gehuurd dus deze hoefden we alleen nog op te halen, ook vlakbij het hotel. Via de Turia fietsten we naar het historisch centrum. Een ideale tocht zo door het park, al was het wel opletten voor de onervaren fietsers.

dsc09352

dsc09354

We bezochten het archeologisch museum L’Almoina (gratis op zondag). Op deze plek hebben de Romeinen de stad gebouwd. Zeer interessant om aan de hand van de opgravingen te zien hoe ze dit gedaan hebben.

dsc09368

dsc09370

Voor lunch kozen we uiteraard Spaans. In Nederland las ik al over de Pintxos (sneetjes brood met lekkers) en daar had ik me al die tijd op zitten verheugen. We hebben ze gegeten bij Sagardi. Ze hadden alle lekkere hapjes uitgestald op de bar en liepen ook nog regelmatig met warme hapjes rond. Dit was echt genieten!

dsc09395

Vervolgens hebben we een wandeling gedaan door het historisch centrum en genoten van alle mooie gebouwen en het mooie weer.

dsc09397
Het smalste huis van Europa

dsc09401

dscn3445
Catedral de Santa Maria
dsc09406
Església dels Sants Joans

Het diner hebben we bij Ginos genuttigd, waar we misschien wel de lekkerste pasta/ pizza ooit aten.

dsc09429 dsc09433

Maandag 19 september 2016, 27 graden

We zetten onze fietsen bij Estacion del Norte om vanaf daar een wandeling door een modernistische wijk te maken.

dsc09409

We bezochten Plaza de Toros via het bijgelegen Museom Taurino. Het was interessant om te zien, maar wat een walgelijke bezigheid is dat stierenvechten. De stieren worden speciaal gefokt, want die macho’s vechten alleen maar met de beste natuurlijk. Als de stier zich kranig gedraagt, kan alleen de koning hem gratie verlenen. Ik kreeg alleen niet de indruk dat dat vaak gebeurt.

dscn3511

dscn3515

De wandeling bracht ons verder langs aparte winkeltjes zoals een surfwinkel en een leuk hobbywinkeltje waar ik een leuke ketting met een konijn kocht. We eindigden de wandeling bij Mercado de Ruzafa waar niet alleen de vaste versmarkt was, maar ook een markt met uiteenlopende waar eromheen.

dscn3537

Vervolgens fietsten we naar Mercado Colón, waar we enkele tapas aten.

dscn3542

dscn3546

Na de lunch zijn we naar het strand gefietst. Via de haven zijn we over de boulevard gelopen. Wat een heerlijk relaxte sfeer hangt hier en deze is ook nog eens aanstekelijk! Op een terrasje in het zonnetje hebben we wat gedronken en nog wat tapas gegeten. Vervolgens hebben we de fietsen gehaald en zijn over bijna de hele boulevard gefietst.

dscn3576

dscn3584

Op de terugweg zijn we gestopt bij Las Naves, een cultureel centrum, waar we wat dronken en een expositie bekeken. Een gezellige plek om te bezoeken zonder massa’s toeristen, sterker nog: we waren de enige toeristen!

dscn3592

Voor het diner besloten we ander continent aan te doen. We aten bij Udon en genoten van een heerlijke Japanse maaltijd.

dscn3597 dscn3598

dsc09563

Binnenkort verschijnt deel 2 van het verslag en later ook de vlog!

Vind je het leuk wat je zojuist hebt gelezen en wil je dat vaker zien? Blijf op de hoogte door onderaan de pagina je e-mailadres op te geven of Crimitivity op Facebook te liken. Bij 100 likes op Facebook verloot ik een Crimitivity goodie bag!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s