Crimitravelty | Valencia (deel 2)

Dinsdag 20 september 2016, 26 graden

Aangezien we al een groot gedeelte van de stad hadden gezien, besloten we vandaag Bioparc, de dierentuin van Valencia te bezoeken. Bij de supermarkt haalden we alvast drinken, een stokbrood met Spaanse rauwe ham en een donut voor de lunch.

dscn3603

Om de dierentuin te bereiken moesten we de hele Turia (het park-gedeelte) af fietsen. In het park is het altijd druk. Er zijn aparte fietspaden, hardlooppaden en wandelpaden. Ook zijn er diverse sportvelden, verschillende speeltuinen en drie tuinen. Eén van de speeltuinen speelt zich rond een beeld van Gulliver af. Je kunt hier op verschillende plekken opklimmen en afglijden, erg leuk gedaan.

dscn3553

De dierentuin is erg mooi. De dieren hebben flink de ruimte, er zitten verschillende soorten bij elkaar en je kan om de verblijven heen lopen, zodat je ze van verschillende plekken kunt zien. Tussendoor bezochten we een show waarbij verschillende dieren gepresenteerd werden, uiteraard uitsluitend in het Spaans…

dscn3618
De kleine hyena ging voor het eerst naar buiten. Moeder was erg op haar hoede.
dscn3676
“Hé wat een rare stokstaartjes!”
dsc09744
En zo kwam het dat we er een huisdier bij kregen..

Na de dierentuin zijn we weer naar het centrum van de stad gefietst waar we onze fietsen parkeerden bij Carrer de Colón, een grote winkelstraat. We hebben hier wat rondgelopen en op een terrasje genoten van een koud drankje.

dscn3787

Daarna hebben we verder rondgedwaald in de buurt en alvast gekeken naar een leuk restaurantje voor de avond. Uiteindelijk hebben we gegeten bij Neco, een mediterraans buffetrestaurant. Dit viel een beetje tegen. We hebben wel weer allerlei onbekende gerechten kunnen proeven en de paella nog een kans gegeven. Helaas troffen we een nogal visrijke versie, het was net een hap zee.

dsc09764

Woensdag 21 september 2016, 29 graden

Vandaag hebben we de vakantie gevierd op het strand. Heerlijk op een terrasje aan het strand en in de zon met een koud drankje. Het leven is zo slecht nog niet.

dscn3802 dscn3811

Tegen de lunch trokken we de wijk Poblats Marítims in op zoek naar een tapasrestaurant. In deze wijk wonen onder andere oude vissersfamilies en kunstenaars. De wijk schijnt erg in opkomst te zijn. Wij vonden het er niet allemaal even best uitzien, veel armoede. In een gezelliger gedeelte aten we de lekkerste tapas bij Ca la Mar. De kaart was uitsluitend in het Spaans dus het was een beetje gokken, maar alles smaakte heerlijk.

dscn3814 dscn3816

dscn3817 dscn3818

Na de lunch fietsten we weer via de Turia naar de stad. We bezochten de stadspoort Torres de Serranos. Dit was eind 14e eeuw de noordelijke hoofdingang van de stad, voor officiële ontvangsten en als verdedigingspoorten. Later werden de stadspoorten gebruikt om welgestelde gevangenen op te sluiten.

dsc09780 dsc09782

Vervolgens fietsten we dwars door het historisch centrum naar Torres de Quart waar papegaaien moeten zitten in de kogelgaten die het leger van Napoleon hebben veroorzaakt. Wij troffen alleen de leegtes aan helaas.

dsc09796

Voor de terugweg naar het hotel kozen we wederom voor de Turia en maakten foto’s van de moderne gebouwen in het gebied Ciutat de les Arts i les Ciènces. Hier bevinden zich onder andere musea, een oceanium en een IMAX bioscoop. De vormen van de gebouwen zijn prachtig. Dat heeft Valencia dan ook een lieve cent gekost.

dsc09847 dsc09832dsc09841
Voor het diner hebben we weer een ander continent aan gedaan. We aten bij Hollywood een heerlijk Amerikaanse maaltijd. Ze hadden zelfs de gratis refills.

dsc09856 dsc09858

Donderdag 22 september 2016, 26 graden

Helaas. Het grote genieten is alweer bijna voorbij. We leverden onze fietsen weer in, kochten alvast een heerlijk Spaans stokbroodje voor de lunch en checkten uit bij het hotel. We besloten weer naar het metrostation te lopen door de Turia. Het was mooi weer en we hadden tijd genoeg. Het was alweer een drukte van belang in het park.

dsc09877

We hadden geluk bij de metro, want het was gratis reizen vandaag. Gelukkig maar, want we kwamen er niet uit met het opladen van de kaart. Dat hadden we misschien beter al gelijk bij het vliegveld erop moeten zetten. Op het vliegveld bleken we vertraging hebben, helaas. Ruim twee uur later dan gepland vlogen we naar Eindhoven.

dsc09887

Hierbij nog een paar statistieken voor de cijferfreaks onder ons:
~ Aantal km gelopen: 46,3
~ Aantal km gefietst: 70,45
~ Aantal ongelukken/ pechgevallen: 0
~ Aantal pintxos: 11
~ Aantal tapas: 10
~ Aantal Spaanse broodjes: 2
~ Aantal hotelkamers: 3
~ Aantal foto’s: 982
~ Aantal video’s: 28

Binnenkort verschijnt de vlog!

Vind je het leuk wat je zojuist hebt gelezen en wil je dat vaker zien? Blijf op de hoogte door onderaan de pagina je e-mailadres op te geven of Crimitivity op Facebook te liken. Bij 100 likes op Facebook verloot ik een Crimitivity goodie bag!


5 reacties op ‘Crimitravelty | Valencia (deel 2)

  1. En… kennen jullie al Spaans? Volgens mij lijkt het wel op Portugees. Ziet er allemaal mooi uit daar. Leuk reisverslag en mmmmm… lekker eten. Zelfs een hapje ‘Zee’ smaakt denk ik wel lekker.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s