Hoe ik aan de andere kant van de wereld een showtje weggaf..

Na een geweldige tijd in Melbourne vloog ik door naar Canberra, de hoofdstad van Australië. De twee grote steden in Australië, Melbourne en Sydney, kwamen er niet uit welke van de twee de hoofdstad moest worden. Het compromis werd Canberra. Ze moesten er een berg voor verplaatsen, een rivier voor verbreden, bomen planten en een volledig nieuwe stad bouwen, maar dan is je concurrent in ieder geval niet gepromoveerd.

img_2096

Het is een leuke bestemming om wat over de geschiedenis van het land te leren. Het National Museum is daar uitermate geschikt voor. De geschiedenis van Australië begint bij de Aboriginals, die er al vanaf het begin van de mensheid wonen. Later hebben de West-Europeanen ervoor gezorgd dat het land geciviliseerd werd. Hoe zij omgingen met de Aboriginals.. Verschrikkelijk. Gelukkig hebben ze in de loop van de tijd ook gewoon rechten gekregen.

img_2118-dans-masker
Dansmasker Aboriginals

Zoals het een goed hoofdstad betaamt, bevindt zich daar ook het politieke centrum. Ik bezocht het Old Parlement House en kreeg een rondleiding in het Parlement House waar toevallig gestemd werd over een wetsvoorstel. Rond het Old Parlement House waren prachtige tuinen, waar een heleboel kaketoes in het wild leven. Zo hoort het.

img_2028
Old Parlement House

IMG_2083.JPG

Canberra is een hele andere stad dan Melbourne. Het was leuk om wat over de geschiedenis te leren en om het gezien te hebben, maar ik zal hier niet meer naar terug gaan. De infrastructuur is slecht. De VVV lag ver buiten het centrum, de bussen sluiten slecht op elkaar aan en de chauffeurs weigeren behulpzaam te zijn. Er zat wel een groot winkelcentrum met leuke winkels. Dat was dan wel weer leuk.

IMG_2076.JPG
Teken uit een Aboriginal droom “Walking hand in hand for the nation.” 

Mijn eerste ochtend in Canberra ontmoette ik Martina. Na het uitwisselen van de standaard waar kom je vandaan, waar ben je al geweest, waar ga je naartoe en heb je nog tips – wetenswaardigheden, kwam het gesprek al snel op het avondprogramma. Ze vroeg of ik het leuk vind om te zingen. Waarop ik bevestigend moest antwoorden (ik zing in een bandje en een popkoor), al was ik een beetje bang voor de vervolgvraag. Ze zocht een maatje voor de karaokeavond in de bar. Nou daar was ik wel voor in. En zo kwam het dat ik aan de andere kant van de wereld een showtje gaf. We stalen de show met onder andere Lemon Tree van Fools Garden.

karaoke-canberra


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s