Zoo Planckendael

Vorige week bezochten we Zoo Planckendael in Mechelen. We hadden deze (vrije) dag al lang van tevoren gepland dus we besloten ons niks aan te trekken van de regen en gewoon te gaan. Met ons abonnement van Diergaarde Blijdorp mochten we er gratis in dus de druk was ook niet zo groot om alle dieren af te lopen.

DSC_00401.jpg

De dierentuin is verdeeld in vijf continenten. We begonnen in Europa, maar daar was weinig te beleven. Behalve wat konijnen, wasberen en een ooievaar. Andere dieren lieten zich niet zien.

DSC00058.JPG
Vervolgens bezochten we Azië. Daar hadden ze een hoop werk van gemaakt! Je waande je echt even in Azië met huizen op palen, een treinstel en een heus winkelstraatje. Super leuk gedaan.

DSC_0035.JPG

We hadden al gelezen dat er onlangs twee leeuwen zijn geboren, dus die stonden bovenaan ons lijstje om te bezoeken. Ze trokken zich niks aan van de regen en speelden lekker buiten, net zoals wij. Wat een schatjes hè?

DSC_0058.JPG

Wat we ook al hadden gelezen was dat we de Lori’s konden voeren. Aangezien twee van mijn pogingen (in Kuala Lumpur en Florida) al jammerlijk mislukt waren, moest Ries het maar doen. Kon ik gelijk wat instellingen van mijn nieuwe camera uitproberen.

DSC_0091.JPG
Normaal vind ik de ze niet zo fotogeniek, maar hier doen ze wel heel erg hun best. Het was perfect geweest als die ene niet zo dwars deed. De herfstkleuren op de achtergrond maken het plaatje compleet.

DSC_0123.JPG

En herfst was het.

DSC_0054.JPG

Vervolgens brachten we een bezoek aan Oceanië. Ook hier was weer veel aandacht besteed aan de aankleding.

DSC_0126.JPG

We zagen Kangoeroes, Wallaby’s, Cassowary’s en deze fotogenieke Baardagame.

DSC_0136.JPG

Als laatste zijn we nog een stukje Amerika ingelopen om de Ringstaartmaki’s aan een bezoek te vereren. Normaal lopen ze om je heen, maar nu hadden ze zich onder de warme lampen geïnstalleerd. Daar moesten we ze wel gelijk in geven.

DSC_0141.JPG

Tenslotte gingen we nog op kraamvisite bij de Neushoorn.

DSC00103.JPG

Bij het verlaten van de dierentuin hoorden we dat we samen met 24 andere bikkels de Zoo bezocht hadden deze regenachtige woensdag. We hebben nog niet alles gezien, dat komt de volgende keer wel. We gaan hier zeker naar terug. Als het mooi weer is.

DSC00129.JPG

Vind je het leuk wat je zojuist hebt gelezen en wil je dat vaker lezen? Blijf op de hoogte door onderaan de pagina je e-mailadres op te geven of Crimitivity op Facebook te liken. Bij 100 volgers verloot ik een Crimitivity goodie bag!


2 reacties op ‘Zoo Planckendael

  1. Jullie hoefden in ieder geval niet in de file te staan op zo’n werelddierenreis 🙂 Leuke foto’s; geen zin om zo’n troetelmaki mee te nemen naar huis?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s