Crimitravelty | Nijmegen & Rees

Hoe we Duitsland toch een beetje in ons hart sloten.

Het is vandaag vrijdag de dertiende. Al jaren mijn geluksdag. Zo ben ik op vrijdag de dertiende ingeloot voor de opleiding Criminologie. Ik vind het dus helemaal niet vervelend om vandaag onze zwarte katten tegen te komen. Ladders hou ik sowieso niet zo van. Vandaag is ook de dag dat ik eindelijk tijd heb om een begin te maken aan de verslagen van onze weekendtrip van november 2016 naar Duitsland. Dus bij deze.

Onderweg naar Duitsland maakten we een korte tussenstop in Nijmegen. We waren nog niet eerder in deze stad, maar het zag er super gezellig uit. Hier gaan we zeker eens naar terug.

img_3636_foto

Na een kleine stadswandeling en een paar winkeltjes bezocht te hebben, vervolgden we onze weg naar Rees. We waren helaas te vroeg om in te checken dus gingen we op zoek naar lunch. Waar kan je dat nou beter doen dan in een Konditorei? De eerste die we tegenkwamen was in Hamminkeln. We stonden nog even voor een moeilijke keuze met al die lekkere taartjes, maar dat is uiteindelijk helemaal goed gekomen. Dat was smullen!

collage_foto1

We hadden geboekt bij Hotel Doppeladler, een gezellig familiehotel met heerlijk restaurant. Hoewel we de eenvoudigste kamer hadden geboekt, kregen we de suite aangeboden. Daar zeggen we geen nee tegen. De suite beschikte onder andere over een flink bad, waar we elke avond gebruik van hebben gemaakt. We hadden dubbel geluk, want ze waren druk bezig met alle kerstversieringen.

DSC_0145_Foto.jpg

Gezien de goede reviews van het restaurant, besloten we daar maar meteen te eten. Ook omdat het donderdag was en in de weekenden stampvol zit. De kaart is heel uitgebreid dus het viel niet mee om een keuze te maken, maar uiteindelijk is het gelukt en hebben we genoten van het heerlijke eten.

collage_foto2

We sloten de dag af met een wandelingetje door Haldern (gemeente Rees), waar het hotel zich bevindt. Het was letterlijk en figuurlijk een heerlijke dag!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s