Crimitravelty | Kleve & Bocholt

We waren van plan om onderweg naar Rees al langs Kleve te rijden voor de kerstmarkt, maar deze markt werd pas de volgende dag geopend. Geen probleem, Kleve beschikt over een dierenpark die we dan ook gelijk konden bezoeken. Toevallig lagen de twee ook nog eens naast elkaar waardoor we alvast konden zien waar we aan het eind van de middag moesten zijn.

DSC_0166_Foto.jpg

Tiergarten Kleve is nog best een groot dierenpark. Ze hebben vooral veel geitjes, ezels, koeien en vogels, maar bijvoorbeeld ook otters, kangoeroes en zeehonden. We hebben er zo’n twee uur besteed. Als het niet zo koud was, hadden we misschien wel een tweede rondje te doen. Het is een heel leuk dierenpark en voor het geld hoef je het niet te laten (op 25 november 2016 betaalden we vijf euro per kaartje).

collage_foto3

Na die koude wandeling waren we wel toe aan een warm kopje thee. We reden naar het centrum om daar te lunchen. Na de lunch bezochten we wat winkels en maakten een wandeling door de stad. We hadden al wel begrepen dat deze stad populair is onder de Nederlanders en inderdaad, het stikte ervan. Het is zeker een gezellige stad om eens te bezoeken.

Collage_Foto.jpg

Na de stad reden we weer terug naar de Tiergartenstraße waar de kerstmarkt zich bevindt. We waren precies op tijd voor de opening en werden ook netjes in het Nederlands verwelkomd. Het sfeertjes was erg gezellig met leuke kraampjes, muziek en lekker eten. Wij kozen uiteraard voor een broodje Bratwurst met frietjes, heerlijk!

Collage_Foto4.jpg

In het plaatselijke suffertje hadden we gelezen dat Bocholt beschikt over de kleinste en gezelligste kerstmarkt en aangezien de avond nog jong was, besloten we deze nog aan bezoek te vereren. We parkeerden in het centrum, onder een best groot winkelcentrum. De kerstmarkt bleek ook nog best groot te zijn, maar het was zeker gezellig om deze eens te bezoeken.

Collage_Foto5.jpg

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s