Crimitravelty | Duisburg

Deze dag was wel zo’n beetje het doel van onze trip naar Duitsland. Ik heb al vele dierentuinen in de wereld bezocht en daar wil ik er nog vele aan toevoegen. Met ons Blijdorp abonnement konden we de Duisburg Zoo (in 2016) gratis bezoeken en daar zeggen wij Hollanders natuurlijk geen nee tegen!

DSC_0334_Foto.jpg

We hadden geluk, want toen we aankwamen waren we precies op tijd voor de dolfijnenshow. Deze bevindt zich wel aan de andere kant van de dierentuin dus we moesten nog flink doorstappen. De show was best leuk ondanks dat we niet goed konden verstaan wat erbij verteld werd.

DSC_0343_Foto.jpg

De Duisburg Zoo is verdeeld over twee delen met ertussenin de snelweg. Beide delen zijn verbonden met een brug. In het kleine gedeelte bezochten we onder andere kleine tijgers. Wat een schatje he!?

DSCN4062_Foto.jpg

We hebben bijna de hele dag in de dierentuin besteed en hebben vele diertjes gezien. Inclusief een Joey (baby kangoeroe).

Collage_Foto6.jpg

Het hoogtepunt (voor de beestjes, niet voor mij) was toch wel dat ik zowat besprongen werd door een maki. Wellicht als dank dat ik hem zo mooi op de foto heb gezet. De ringstaartmaki’s heb ik daarna maar vanaf veilige afstand bewonderd.

collage_foto7

Na dierentuin zijn we naar het centrum van Duisburg gereden. Daar was op dat moment, hoe kan het ook anders, een kerstmarkt aan de gang. Jeetje wat een drukte, dat waren we niet gewend bij die kleine kerstmarktjes van de dag ervoor. We hebben het allemaal maar van een afstandje bekeken en zo toch de sfeer kunnen proeven.

Collage_Foto8.jpg

Duisburg is zeker geschikt voor een citytrip, zeker in deze periode. De stad beschikt ook nog over een flink winkelcentrum en een gezellig centrum. Mocht je met de auto gaan, dan kun je onderweg naar huis mooi langs Burger Nerds rijden. Daar hebben ze namelijk de allerlekkerste burgers!

Collage_Foto9.jpg


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s