Het is wat het is

Het is alweer ruim een maand geleden dat ik mijn laatste bericht gepost heb. Het is niet de eerste keer dat er zo lang tussen zit en het zal ook niet de laatste keer zijn, vrees is. Dat komt niet door een gebrek aan inspiratie, integendeel! Er komen in ieder geval nog berichtjes aan over Brugge in de winter, Texel in de lente en ik heb genoeg ideeën voor creatieve berichten.

En dan overvalt het leven je

Ik kan heel goed werken onder hoge druk. Ik heb tijdens mijn voltijd studies meerdere banen weten te combineren en ook daarna had ik meerdere banen tegelijk. Ik ben al van jongs af aan gewend om onder hoge stress te leven en ik ben me gaan realiseren dat dat niet goed voor een mens is.  Eind vorig jaar stortte ik in, ik was uitgeput en ik realiseerde me dat ik zo niet meer verder kon.

Vanaf 2017 zou ik het anders doen

Om dit te bereiken heb ik moeilijke en pijnlijke maatregelen moeten nemen. Ik ben gaan nadenken over wat me energie geeft en wat me energie kost. Dan gaat het niet alleen om bezigheden, maar ook om sociale contacten. Soms is het beter om (tijdelijk) afstand te nemen van stressvolle contacten, ook al is het familie.

Flower

Het is wat het is

Het is een verdrietige situatie, maar mijn doel is helder: gezond worden. De eerste stap is gezet en de tweede stap is het accepteren dat ik op dit moment simpelweg niet de energie heb om alles te doen wat ik zou willen. Dat betekent keuzes maken. Mocht je dus even niks horen dan voer ik op de achtergrond de strijd met tijd en is het een kwestie van geduld voor er weer een nieuw bericht verschijnt.


4 reacties op ‘Het is wat het is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s