Vijf redenen om Brugge te bezoeken

Begin dit jaar bezochten we Brugge. Wat een leuke stad is dat! Ik ben er een paar jaar geleden ook al een keer geweest, maar toen heb ik niet veel meer dan de grote markt en het chocolade museum gezien. Dat hebben we deze keer wel beter gedaan.

Crimitivity Brugge 7.jpg

1. Liefde!

Als je al zoveel jaar samen bent, wordt het steeds lastiger om cadeaus te voor elkaar te bedenken. Daarom ben ik overgestapt op het cadeau doen van ervaringen. Toen we drie jaar getrouwd waren, gaf ik Richard een weekendje Brugge cadeau. Heel toepasselijk, want Brugge wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd vanwege de vele grachten en reien. Super romantisch!

Crimitivity Brugge 1

2. Venetië van het noorden

Wanneer je er rondloopt is het helemaal duidelijk waarom ze Brugge het Venetië van het noorden noemen. Dat levert dan weer plaatjes op om bij weg te dromen..

Crimitivity Brugge 5

Crimitivity Brugge 6
3. Historische binnenstad

De historische binnenstad staat alweer sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van Unesco en als je er doorheen wandelt, zie je meteen waarom. Wat ik bijzonder aan Brugge vind, is dat je op een plein verschillende bouwstijlen vindt. Neem nou de Burg: het stadhuis heeft een renaissancegevel, het voormalig gerechtshof is classicistisch en de Basiliek van het Heilig Bloed heeft een romaanse bouwstijl. Die Basiliek ziet er vanbinnen overigens ook indrukwekkend uit.

Crimitivity Brugge collage.jpg

4. Stoofvlees en kaaskroketjes

Toegegeven je hoeft er niet speciaal voor naar Brugge, want je kunt het overal in België wel krijgen, maar het is mooi meegenomen. Wij aten het lekkerste stoofvlees en de lekkerste kaaskroketjes bij Chez Vincent. Je bestelt bij binnenkomst, vervolgens zoek je een leuk plekje uit en wordt je vanzelf opgepiept als je eten klaar is. Je kunt hier uit een hele lijst sausjes voor bij de frietjes kiezen, dat viel nog niet mee. De eigenaar raadde ons Andalouse saus aan en die is inderdaad heerlijk. Ik had mijn persoonlijke knappe ober bij me om het eten aan tafel te brengen. Deze is dan helaas (voor jullie) weer niet inbegrepen bij het weekendje Brugge!

Crimitivity Brugge 2

5. Winkelen

Brugge is een prima stad om te winkelen. Heel overzichtelijk ook, want de meeste winkels vind je in de Steenstraat, Zuidzandstraat, Geldmunststraat en Noordzandstraat. Dat vormt als vanzelf een mooi rondje. We kwamen hier favorieten tegen die we in Portugal ook altijd bezoeken zoals Springfield. Houd er bij een weekendje weg wel rekening mee dat de winkels alleen de eerste zondag van de maand geopend zijn.

Praktische info

Brugge is een populaire bestemming voor toeristen uit alle hoeken van de wereld. Dat weten de hotels ook en aangezien we vaker een weekendje weg willen, kozen we ervoor om in januari te gaan. De prijzen zijn dan een stuk lager dan bijvoorbeeld in december of de zomer. We logeerden in Martin’s Brugge, vlakbij de Grote Markt en het Belfort. Alleen al voor het heerlijk uitgebreide ontbijt zou je dit hotel eens moeten boeken.

Crimitivity Brugge 4

Je kunt de auto bij het hotel parkeren, maar dan moet je dus wel diep het centrum in. Wij besloten gebruik te maken van de P+R Magdalenastraat, wat vlak buiten het centrum ligt. We hadden een rugzakje bij ons met onze spullen en konden zo de eerste stadswandeling beginnen. Ideaal.

Die stadswandelingen haalden we uit het boekje 100% Brugge van Time to Momo. Hierin staan bezienswaardigheden, winkels en eetgelegenheden vermeld. Super handig om zo de stad te ontdekken.

Crimitivity Brugge 3


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s