Dieren knuffelen – Australië editie

Ik ben dol op dieren. Ik ben dan ook fervent bezoeker van dierentuinen en heb er verschillende over de wereld mogen bezoeken. Soms is het echter leuker om de dieren van dichtbij te bekijken. Gewoon met behulp van een beetje voer dichterbij laten komen en ze een aai over de bol geven. Dat laatste niet letterlijk hoor, sommige dieren vinden dat niet fijn en bij anderen kun je er simpelweg niet bij.

Neem nou de giraffe, die laat zich zomaar niet over het bolletje aaien. Al valt er in ruil voor een worteltje wel over te praten. Ik ontmoette deze giraffe in de Taronga Zoo in Sydney. Tijdens mijn eerste reis in 2009 zag ik al dat dit mogelijk was en daarom moest ik hiernaar terug. En zo geschiedde in 2012.

Crimitivity Animal Encouter Australie 1

Het meest geweldige van deze dierentuin is misschien wel het uitzicht en dat weten de giraffen zo te zien ook wel te waarderen.

Crimitivity Animal Encouters Australie 2

Een diertje dat zich niet laat knuffelen is de Kleine Pinguïn (de kleinste in zijn soort). Een ervaring die je niet mag missen als je Melbourne bezoekt, is de Penguin Parade. Dé kans om pinguïns te zien aanspoelen na maanden vissen op zee. In de duinen hoor je de kleine chicks al roepen om hun ouder, die sterven natuurlijk van de honger na dat lange wachten! Je mag daar geen foto’s maken, want de flits is schadelijk voor de oogjes. Wel hebben we de Kleine Pinguïn mogen ontmoeten in Melbourne, gewoon bij de pier van St. Kilda. Wat een schatje he?

Crimitivity Animal Encouters 3

Wanneer je de Penguin Parade op Philip Island bezoekt, kun je ook gelijkt langs Maru Koala & Animal Park. Daar kun je knuffelen met Wallaby’s en Kangoeroes en dat is een ervaring op zich.  Wanneer je met een excursie mee bent, laat je dan niet afleiden door de andere dieren. Loop eerst door naar het veld met Wallaby’s en Kangoeroes, want dan heb je alle aandacht van deze nieuwsgierige beestjes te pakken.

Crimitivity Animal Encouters 4

En soms komt een dier je gewoon zelf opzoeken. Zoals deze vlinder in de Melbourne Zoo.

Crimitivity Animal Encounters 5

Hetzelfde geldt voor deze Dingo in Lone Pine Koala Sanctuary in Brisbane. In dit dierenpark worden dieren opgevangen die bijvoorbeeld gewond zijn geraakt door bosbranden.

Australie Animal Encouters 6

Het leuke aan dit dierenpark is dat je hier koala’s kan knuffelen. De koala is misschien wel het leukste dier om te omarmen. In dit park kun je ook kangoeroes voeren, net zoals in de Australia Zoo.

Crimitivity Animal Encouters 7

Vanuit Airlie Beach maakten we een excursie naar het Great Barrier Reef. Wat een toffe ervaring was dat! Gewapend met een snorkelsetje, flippers, een stinger suit en een noodle betraden we het leefgebied van legers vissen. De aardige mensen van de excursie gooien rond je hoofd brood in het water en wat volgde was een vis-chaos.

Crimitivity Australie Animal Encouters 8

Hetzelfde deden we vanuit Cairns, want dat snorkelen (en zeewater) smaakte naar meer. Aan het randje van het Great Barrier Reef ontmoetten we deze schildpad. Magisch om daar eventjes mee op te trekken.

Crimitivity Animal Encounters Australie 9

De meest gekke ervaring had ik met een Cassowary in het dierenpark Hartleys Crocodile Adventures. Ik maak geen onderscheid, of ze er nou knuffelig uit zien of niet, ik ben nooit te beroerd om ze van wat eten te voorzien. Hier wel netjes van achter een hekje, want als dit beestje kippenvlees eet dan doet ‘ie vast ook niet moeilijk over een hapje van mij.

Crimitivity Animal Encouters Australie 10

Natuurlijk zie ik de dieren ook gewoon het liefst in het wild. Daarom nog een selectie van de dieren die we in het wild hebben gezien in Australië. De flying foxes vind je onder andere in de Royal Botanic Gardens in Sydney en dit is een foto van ze in het centrum Cairns. Deze koala zagen we in de bush onderweg over de Great Ocean Road. De grootste spin kom je in Australië tegen. Of dit ‘m is weet ik niet. Ik kreeg de kriebels bij het googelen. De grootste spin is zo groot als een pizza, deze kwam wel in de buurt geloof ik. De kaketoe kwamen we tegen bij de Blue Mountains. Tot slot de Australische witte ibis die we op verschillende plekken in Australië tegenkwamen. Het blijft gek om deze dieren nu weer uitsluitend in de dierentuin tegen te komen.

Crimitivity Animal Encouters Australie collage


3 reacties op ‘Dieren knuffelen – Australië editie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s