Texel in de lente

Afgelopen maart waren we in Texel. Topdrukte op het eiland en dan bedoel ik niet de mensen. Het fijne aan een vroeg lenteweekend op Texel is dat het nog niet zo druk is en dat je in alle rust kan genieten van de lammetjes die aan de lopende band geboren worden.

Richard moest nog gewoon werken vrijdag dus we waren pas laat bij de boot. We misten de boot helaas net waardoor we een uur moesten wachten op de volgende. Konden we gelijk eens de frituur proberen en dat smaakte goed.

Texel lente 2

Op zaterdagochtend bezochten we Schapenboerderij Texel waar we lammetjes, geitjes en konijntjes knuffelden. Wat een heerlijke plek om eventjes alles te vergeten!

In de middag hebben we plaatsjes Den Burg en De Koog bezocht. Aan Den Burg refereren we altijd als “de stad”. Het is de plaats waar de meeste winkeltjes zitten en een heleboel restaurantjes.

Texel lente 7

De Koog is de plaats die we in het hoogseizoen traditiegetrouw mijden. Dat is namelijk de plaats waar verreweg de meeste toeristen zich verzamelen en waar dus ook de meeste cafés en souvenirwinkels te vinden zijn. Het is dan ook de plaats die we in het laagseizoen graag mogen bezoeken.

Texel lente 8

In De Koog zit ook het all you can eat & drink restaurant dat we graag mogen bezoeken, namelijk Defilé. De keuze is er reuze! Van de standaard wokmogelijkheden tot lamsvlees en van sushi tot Franse kazen.

De Koog is ook de plaats waar we dit weekend logeerden in hotel Het Uilenbos. Dit hotel bevindt zich vlakbij het centrum, aan de rand van het bos en de duinen. Een geweldige locatie om te verblijven met een lekker ontbijtje. En het paste mooi binnen ons dierenthema van dit weekend.

Texel lente 18

Op zondag hebben we Ecomare bezocht. We hebben ons abonnementje weer verlengd, want de zeehondjes kunnen we uiteraard niet overslaan bij een bezoek aan Texel. Naast de zeehondjes vind je er bruinvissen, vogels, aquaria en verschillende tentoonstellingen.

Bij het rondje eiland kwamen dit typisch Texelse tafereeltje nog tegen. Zo hoort het ook, heerlijk huppelen in de wei met mama schaap!

Texel lente 16

Traditiegetrouw sluiten we het weekend af met een lunch bij de luchthaven van Texel. Ook hierbij geldt dat het laagseizoen hier de voorkeur heeft. Met mooi weer is het heerlijk buiten zitten, maar dan is het terras ook gelijk afgeladen.

Zowel op de heen- als op de terugweg hadden we de nieuwe boot, Texelstroom. Deze is weer een stukje groter en een stuk moderner dan de vorige, Dokter Wagemaker. Een mooi moment om eens een foto te maken van de Dokter Wagemaker in de haven van Texel. Met een photobommende meeuw.

Texel lente 17


5 reacties op ‘Texel in de lente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s