Dieren knuffelen – Maleisië editie

Het is alweer ruim 8 jaar geleden dat ik, vanuit Australië, met mijn knalgele rugzak naar Maleisië vertrok. Ik bezocht daar een vriendin die daar een aantal jaar woonde met haar gezin en heb me laten rondleiden langs een aantal dierlijke bezienswaardigheden in Maleisië. Dat was genieten!

Crimitivity Malaysia Petronas Towers
Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur
Crimitivity Malaysia Malay house
Ook dit is Maleisië: deze Malay wonen met hun familie in een huis op palen.

We bezochten het vogelpark in Kuala Lumpur waar je de Lories kon voeren. Ik heb het niet zo op die kleine vogels dus ik liet het bakje voer al vrij snel vallen (lees: ik gooide in blinde paniek het bakje op de grond en begon om me heen te zwaaien om de vogels van me af te jagen). Mijn vriendin kon nog net een foto maken voor ik alle vogels had weggejaagd. Het twee jaar oude zoontje van mijn vriendin was wat meer getraind in deze oefening. Jaja ik weet het, ik ben door een tweejarige verslagen in het voederen van kleine vogeltjes. Maar hij had de film birds nog niet gezien! Ik trouwens ook niet. 

Crimitivity Malaysia Bird park2

 

Ik houd meer van het serieuze werk: de grote vogels en ik kon kiezen. Ik koos van alle vogels de zwaarste uit, namelijk een jaarvogel. Mijn vriendin maakte de foto’s en de vogel werd zwaarder en zwaarder. De mannen van het vogelpark kregen er lol in en hadden mijn armen het liefst vol gezet met vogels. Daarvoor heb ik bedankt, want deze jaarvogel versterkte zijn greep in reactie op het aanspannen van mijn arm. Maar hé ik heb wel bijzondere en mooie foto’s.

Crimitivity Malaysia Bird park3

 

 

Een andere dag bezochten we Kuala Gandah in Pahang. Dit is een opvangcentrum voor zieke en gewonde olifanten. Wanneer ze voldoende hersteld zijn, worden ze uitgezet in een Nationaal Park. Om mensen bewust te maken van hun werk en de olifanten, kun je het centrum bezoeken en onder andere de olifanten voeren. Toen ik er in 2009 was, hoefde je niet te betalen voor het bezoek, maar vroegen ze een vrijwillige gift. Dit is verreweg mijn favoriete foto van mijn tijd in Maleisië.

Crimitivity Malaysia Kuala Gandah

In Maleisië kwam ik ook regelmatig Java-apen in het wild tegen. Het linkse aapje kwam ik tegen in een park in Kuala Lumpur. Het aapje rechts had duidelijk net boodschappen gedaan en koos de trappen van de Batu Caves uit om hiervan te genieten. Pas wel op voor deze beestjes. Ze zijn brutaal en pikken alles van je wat los en vast zit.

Word je ook zo blij van al die dierenfoto’s? Er is ook al een Australië editie. Mocht je die nog niet gelezen hebben, kun je dat hier doen.


2 reacties op ‘Dieren knuffelen – Maleisië editie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s