Portugal deel 1: Estremadura

Zoals ieder jaar vereren we Portugal rond onze trouwdag met een bezoekje. Hoewel we de Algarve nog lang niet zat zijn, leek het ons wel leuk om ook eens een ander gebied te bezoeken en dat werd Estremadura. Een groene, heuvelachtige provincie met prachtige kusten en stranden boven Lissabon.

Het wordt een lang verslag dus ik zou zeggen, pak er een grote kop thee bij en maak het jezelf gemakkelijk!

Dag 1 Maceira & Torres Vedras

Crimitivity Estremadura 1

We logeerden in Maceira bij de meest gastvrije mensen. Ieder ochtend werden we opnieuw in watten gelegd met verse broodjes, beleg en een eitje naar keuze. Zeker een aanrader als uitvalsbasis voor deze omgeving.

Crimitivity Estremadura 2

Onze eerste dag hebben we weinig gedaan, we kwamen pas in de avond aan. Dus nadat we zijn ingecheckt, zijn we op goed geluk naar een dorpje gereden. We kwamen terecht bij A Cerca in Torres Vedras waar we al gelijk onze eerste heerlijke Portugese maaltijd te pakken hadden. Na het eten bezochten we gelijk nog even de shopping van Torres Vedras waar we een ijsje aten en concludeerden dat we hier later nog genoeg winkels kunnen bezoeken.

Dag 2 Lourinhã, Peniche & A Dos Cunhados

Crimitivity Estremadura 3

Op onze eerste volle dag maakten we een kleine roadtrip. Als eerst stopten we in Lourinhã waar we wat door het centrum wandelden. In Museu da Lourinhã kun je onder andere dino’s ontmoeten. Blijkbaar stapte er 150 miljoen jaar geleden een uniek soort dino rond in Lourinhã die dan ook (met terugwerkende kracht) naar het plaatsje vernoemd is. Best interessant, maar wij hebben het niet bezocht. Dat doen we de volgende keer wel.

Wij liepen door en beklommen de heuvel voor deze zestiende eeuwse kerk. De naastgelegen begraafplaats vond ik erg indrukwekkend. Vrijwel bij alle graven lagen bloemen.

Crimitivity Estramadura 6

Vervolgens zijn we doorgereden naar Peniche, populair om zijn surfstranden. Hier bezochten we dan ook gelijk een aantal surfshops waar Richard altijd graag zijn t-shirts koopt.

Crimitivity Estramadura 7.jpg

De kusten zijn prachtig, ook die met rotsen.

Crimitivity Estramadura 8

Peniche is vrij groot dus we reden wat rond en parkeerden hier en daar de auto. Hier liepen we op de pier bij de haven en dat levert postcardperfect plaatjes op.

Estremadura is niet zo toeristisch. Heerlijk rustig is het. Dat merk je helemaal op maandagavond als je trek begint te krijgen. Vrijwel alle restaurantjes waren dicht. Gelukkig was Gomes in A Dos Cunhados wel open en daar hebben we heerlijke kip piri piri gegeten.

Dag 3 Óbidos, Cardas da Rainha, Benedita, Campelos & Santa Cruz

Crimitivity Estremadura 10

Dag drie was een drukke en spannende! We hebben vele plaatsjes bezocht en begonnen de trip in Óbidos waar we de muur beklommen en waar ik direct spijt van krijg bij de eerste bocht die nergens toe leek te leiden. Behalve dan in de afgrond.

Eenmaal veilig op de grond, hebben we wat binnen de vesting rondgewandeld. In Óbidos is het dan wel weer erg druk met toeristen, maar die ben je ook zo weer kwijt als je hier vandaan rijdt.

Crimitivity Estremadura 14

En dat deden we. We reden door naar Caldas de Rainha waar we wat lunchten en de shopping aldaar bezochten. Waarna we doorreden naar Benedita. In Benedita bezochten we deze begraafplaats waar de opa en oma van Richard begraven liggen. Ook hier vrijwel op alle graven bloemen, indrukwekkend.

Crimitivity Estremadura 15

De volgende bestemming op onze trip down memory lane was Campelos, waar Richard vele vakanties in zijn jeugd heeft doorgebracht. Het adres hadden we niet, maar zijn inwendige kompas bleek nog prima te werken.

Crimitivity Estremadura 16

We sloten de dag af in Santa Cruz waar we bij Mamma Mia pasta aten en de zon in de zee zagen zakken.

Dag 4 Maceira, Santa Cruz & Torres Vedras

Crimitivity Estremadura 17

Vandaag hebben we niet zoveel gedaan. Het was wederom prachtig weer dus we hebben heerlijk aan het zwembad gelegen. We waren op dat moment de enige gasten in de B&B dus we hadden het zwembad voor onszelf. Dat was genieten!

Crimitivity Estremadura 18

Bij het ontbijt kregen we ook elke dag vers fruit uit eigen tuin. Je zou ze de vruchten het liefst zo uit de boom opeten.

Crimitivity Estremadura 20

Over eten gesproken. Dat deden we de avond weer in Santa Cruz. Deze plaats is wat meer toeristisch waardoor er hier wel wat restaurantjes te vinden zijn. Hoewel we bij O Spaghetti waren, aten we conchigli en risotto. Het was heerlijk, een aanrader dus!

Crimitivity Estremadura 19

Om vandaag toch nog wat lichaamsbeweging te hebben, bezochten we de shopping in Torres Vedras.

Dag 5 Consolação, Peniche & Ericeira

Crimitivity Estremadura 21

In Consolação is sprake van een heel apart fenomeen. Ze zeggen dat deze rotsen een helende werking hebben. Daarom liggen deze mensen er – ondanks het slechte weer – ook zo comfortabel bij.

Crimitivity Estremadura 22

Geloof deze mensen niet. Ga gewoon lekker aan de andere kant in het heerlijke zachte zand liggen. Desgewenst met appel voor de vitamientjes. Daar geniet je gewoon meer.

Crimitivity Estremadura 23

Vervolgens zijn we weer naar Peniche gereden. We hadden inmiddels kastensnoepjes gekocht en we wisten wel een paar zwerfkatjes die dat wel lekker zouden vinden.

Crimitivity Estremadura 27

Je hoeft maar te rammelen met de snoepjes en je ziet overal kattenkoppen tevoorschijn komen.

Crimitivity Estremadura 25.jpg

De volgende bestemming was Ericeira. Populair onder surfers vanwege de fijne golven die hier ontstaan. Het weer was nog steeds grijs dus helaas geen strandweer.

Crimitivity Estremadura 24.jpg

We bezochten het bruisende centrum waar we wat rondwandelden en fijne onbekende winkeltjes bezochten.

Crimitivity Estremadura 26.jpg

Voor het avondeten hadden we met de tante van Richard en haar gezin afgesproken. We aten bij Tik Tapas heerlijke en exotische tapas. Een leuke ervaring rijker.

Jeej je hebt het tot het einde gered! Vond je het lang? Troost je dan met de gedachte dat het mij een middag heeft gekost om dit verslag te maken (zo lang duurde het lezen vast niet) en ik vind het super leuk dat je het helemaal gelezen hebt! Het tweede deel volgt binnenkort.


3 reacties op ‘Portugal deel 1: Estremadura

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s