Portugal deel 2: Algarve

Dag 6 Guia & Portimão

Crimitivity Portugal Algarve 3

Het was best een eindje rijden van Maceira naar de Algarve, maar met een gezellig muziekje op en de wetenschap dat we een dag of 8 met onze luie billen in de zon voor de boeg hebben, maakte het helemaal waard! De route leidde langs Lissabon over de Ponte Vasco da Gama. 

We waren van plan om nog bij één van de shoppings bij Lissabon te stoppen, maar we zijn uiteindelijk direct doorgereden naar de Algarve. Die shopping bezoeken we wel op de terugweg. We stopten wel bij Guia waar we bij Ramires heeeeeeerlijke kip piri piri aten. De schaal is schoon op gegaan en we waren in staat om een tweede te bestellen!

Crimitivity Portugal Algarve 4

Vervolgens zijn we doorgereden naar Portimão waar we incheckten bij Interpass Vau Hotel in het gelijknamige Praia da Vau.  We kregen a room with a view en met een vaatwasser dus wij waren dik tevreden met onze keuze voor dit budgethotel. Wat we later ontdekten was dat dit eigenlijk een all inclusive hotel is voor de Fransen, maar dat mocht de pret niet drukken. Wij hoefden in ieder geval niet zo’n gek bandje om en mochten echte cola drinken in plaats van Snappy Cola.

Crimitivity Portugal Algarve 5

Nadat we nog even bij het zwembad hebben gehangen, zijn we naar Aqua Portimão gegaan a.k.a. ons tweede huis in de Algarve. We doen hier zo’n beetje elke avond wel een rondje om te kijken of er nog leuke beestjes verkocht worden/ zijn bij de dierenwinkel en om wat winkeltjes te kijken. Het is groot hier, dus zo verdelen we de winkellast een beetje.

Dag 7 Portimão; Praia da Rocha & Alvor

Crimitivity Portugal Algarve 6

Ook vandaag was het nog erg bewolkt. We besloten daarom naar Praia da Rocha te gaan om daar de boulevard af te lopen. Dit troffen we zo’n beetje aan het einde van de boulevard aan.

Crimitivity Portugal Algarve 7

Het was ook erg rustig op het strand en niet alleen omdat we nog aan het begin van het seizoen zitten. Het strand is hier wel fijn breed. We aten een tosti aan de boulevard en hebben ’s middags aan het zwembad gehangen.

Crimitivity Portugal Algarve 8

’s Avonds aten we bij een favoriet van Richard, Al Dente. Ik ben altijd erg fan van de geitenkaas vooraf, maar de pasta en pizza is ook altijd erg lekker.

Dag 8: Lagos, Zoo & Portimão

Crimitivity Portugal Algarve 12

Na vandaag zou het weer echt beter worden, dus besloten we om vandaag nog een dierlijk uitstapje te doen. We gingen al vroeg op pad naar Lagos om het stadje nog een stuk voorbij te rijden naar Zoo Lagos.

Het is een leuke dierentuin met verschillende dieren. Prima om een ochtendje in door te brengen. Wij bezoeken deze dierentuin altijd als we in de Algarve zijn en besloten daarom de route in tegengestelde richting te volgen. Dat houdt het spannend.

In deze dierentuin zijn er ook wat mogelijkheden tot het ontmoeten van de dieren. Zoals bij de zwanen en bij de geitjes.

Crimitivity Portugal Algarve 20

Na de Zoo zijn we teruggereden naar Lagos waar we langs de haven en door het stadje wandelden. Het sfeertje hier bevalt ons wel.

Crimitivity Portugal Algarve 11

We hebben ’s avonds maar weer eens kip piri piri gegeten. Deze keer gewoon in Portimão bij Churrasqueira Guerreiro. En mocht je je afvragen hoe ze de kippetjes grillen, nou zo dus.

Dag 9 Portimão & Praia da Rocha

Crimitivity Portugal Algarve 21

Vanaf dag 9 hadden we alleen maar mooi weer in de Algarve dus nu komen de dagen dat we weinig gedaan hebben. Overdag hangen we aan het zwembad tot een uur of half zes om vervolgens in steeds weer een ander plaatsje te dineren en natuurlijk aansluitend een rondje Aqua shopping.

Crimitivity Portugal Algarve 22

Voor deze avond kozen we Praia da Rocha. We vinden het altijd leuk om ons eventjes in de drukte van de boulevard te begeven. We kiezen altijd voor Portimão, omdat het er een stuk rustiger is dan in Albufeira – waar de meeste toeristen zitten. Als je wilt, kun je ook in Portimão de drukte opzoeken.

Crimitivity Portugal Algarve 23

We aten bij Dolce Vita buffet en dat smaakte goed. Je kon uit allerlei soorten salades en pasta kiezen en ze kwamen constant voorbij met verschillende pizzapuntjes.

Dag 10 Portimão & Albufeira

Crimitivity Portugal Algarve 24

Vandaag hebben we dus wederom aan het zwembad gezeten en hebben voor het eerst deze vakantie van de entertainment genoten. Richard heeft de Fransen even leren darten.

Crimitivity Portugal Algarve 25

Voor het diner zijn we naar Albufeira gereden. Eén van onze tradities is namelijk om bij de Hollanders te gaan eten.

Shalom is bakt de frietjes altijd goed en verzorgt een heerlijke kaassoufflé, kroket en frikandel. Daar genieten wij dan weer van.

Crimitivity Portugal Algarve 26

Een andere reden voor ons om Albufeira te bezoeken is de nabijgelegen shopping. Daar doen we ’s avonds uiteraard ook nog even een rondje.

Dag 11 Portimão & Carvoeiero

Crimitivity Portugal Algarve 29

Op deze dag vierden we alvast vierjarig huwelijk en dat betekent datenight! Maar voor het zover is liggen we aan het zwembad en darten we tegen de Fransen.

Na ons te hebben opgefrist, rijden we naar Carvoeiro waar we gereserveerd hebben bij Taste. Dat bleek ook wel nodig, want ze zaten goed vol. We aten hier heerlijke tapas.

Crimitivity Portugal Algarve 32

Geheel volgens traditie liepen we ook nog even het strandje van Carvoeiro op. We waren helaas te laat om de zon in de zee te zien zakken.

Dag 12 Portimão & Lagoa

Crimitivity Portugal Algarve 33.jpg

Na de dagelijkse waterpret, besloten we voor het diner naar Lagoa te rijden. Hoewel het er van de buitenkant niet naar uit ziet, kun je heerlijk Portugees eten bij O Ciclo. We komen hier ieder jaar terug en het eten is altijd goed. Onze theorie is dan ook hoe sfeerloos de entourage, des te lekkerder is het eten. In tegenstelling tot eerdere jaren hebben ze nu een Engelssprekende ober in dienst. Dat maakte de communicatie een stuk eenvoudiger!

Crimitivity Portugal Algarve 34

Wanneer we over deze brug rijden, weten we dat we weer thuis zijn in Portimão. Met zo’n prachtige zonsondergang erbij is het dubbel genieten.

Dag 13 Portimão & Alvor

Crimitivity Portugal Algarve 37

Er werd flink ingezet op entertainment. Richard werd hier door vier mensen vermaakt met een potje watervolleybal.

Crimitivity Portugal Algarve 35

We reden naar Alvor voor het diner. We lopen altijd nog even door het dorpje naar het water en we waren mooi op tijd om de zon in de zee te zien zakken.

Crimitivity Portugal Algarve 36

We aten wederom bij een tapas bar genaamd Caravela. Ook deze is een aanrader waar je heerlijk Portugees kan eten.

Dag 14 Portimão & Alvor

Ook de laatste dag genoten we nog volop van het zwembad en dat stemde ons ook een beetje verdrietig. We hebben het veel te leuk gehad met alle vermaak wat niet alleen overdag bij het zwembad plaatsvond, maar ook ’s avonds in de bar. Ons laatste dinertje van dit jaar in de Algarve genoten we bij Al Dente.


3 reacties op ‘Portugal deel 2: Algarve

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s