Portugal deel 3: Cascais, Estoril & Lissabon

In volledig ontspannen toestand, verlieten we de Algarve om van het derde en laatste deel van onze vakantie in de omgeving van Lissabon te genieten.

Dag 15 Seixal, Estoril & Cascais

Crimitivity Portugal Lissabon 1

In de buurt van Lissabon begonnen onze buikjes te knorren en zijn we voor lunch gestopt bij Riosul Shopping in Seixal. We dachten deze shopping al eens bezocht (en leuk bevonden) te hebben, maar dat was niet het geval. Naar dit winkelcentrum hoeven we niet meer terug. We aten wat op de foodcourt, liepen een rondje door het winkelcentrum en ik werd spontaan verliefd op deze kitten. Volgens mij was het wederzijds!

Crimitivity Portugal Lissabon 2

We checken in bij Estoril 7, waar we een kamer kregen met een vernuftig keukentje. Helaas geen vaatwasser, maar we waren toch niet van plan om te koken en ontbijt is inclusief. Prima zo voor twee nachtjes.

Crimitivity Portugal Lissabon 3.jpg

Na ons te hebben opgefrist, zijn we naar Cascais gereden en hebben we de auto geparkeerd bij Praia da Poça om van daaruit de boulevard een stukje af te lopen.

Crimitivity Portugal Lissabon 4

De zon begon al een beetje richting de zee te zakken en dat leverde weer mooie plaatjes op. Het is echt prachtig hier!

Zeelucht maakt hongerig en zoals dat nu eenmaal hoort in Portugal, lieten wij ons de kip piri piri van Charraqueira Vivero goed smaken!

Crimitivity Portugal Lissabon 7

Het “toeval” (haha) wil dat er tegenover ons hotel ook nog een Shopping zit, namelijk de Cascais shopping. We hadden er niet veel van verwacht, maar deze was heel groot en fijn. We hadden al genoeg gekocht dus het bleef vooral bij kijken.

Crimitivity Portugal Lissabon 8

Onderweg naar ons hotel troffen we in Estoril dit tafereeltje aan. Blijkbaar lopen de schaapjes en geitjes hier gewoon los rond in het dorp.

Dag 16 Lissabon, Estoril & Cascais

Crimitivity Portugal Lissabon 11

Na een uitgebreid ontbijt stapten we in de auto naar Lissabon. De energie was een beetje op na dat keiharde vakantie vieren dus we parkeerden gewoon bij het centrum zodat we ook weer snel de stad uit konden. De stad is op zeven heuvelen gebouwd dus het is een flinke klim – keer zeven als je de hele stad wil zien!

We hebben wat rondgelopen in het centrum en moesten erg wennen aan de drukte. Waar we ook aan moesten wennen, was dat we de mensen weer konden verstaan. Het was namelijk Tweede Pinksterdag, een feestdag die we alleen in Nederland kennen dus vele Nederlands maakten een stedentripje.

Crimitivity Portugal Lissabon 17

Wat we ook aantroffen in het centrum, was deze filmploeg. We hebben geen idee welke film ze aan het opnemen waren, maar het zag er wel geinig uit. Twee mannen waren aan het ruziën in de auto en er zijn blijkbaar een heleboel mensen en materialen voor nodig om die scene vast te leggen!

Crimitivity Portugal Lissabon 13.jpg

Vervolgens zijn we naar de wijk Alfama, de oudste wijk van de stad, gelopen. Het is heerlijk om hier rond te dwalen en te genieten van alle mooie plaatjes. In dit winkeltje kun je allemaal typisch Portugese producten kopen. Een leuke plek om een souveniertje voor thuis te kopen.

We hebben heerlijk voor weinig geluncht bij Esperança Sé. Voor 25 euro hadden we een beide een drie gangen menu en een drankje. Echt een aanrader.

Crimitivity Portugal Lissabon 9.jpg

Het doel van vandaag was het bereiken van Miradouro das Portas do Sol en dat hebben we gered. Het was warm, we waren moe én trots dat onze vakantie-beentjes deze heuvel nog konden beklimmen.

Crimitivity Portugal Lissabon 15

Dan rest ons alleen nog te genieten van het prachtige uitzicht..

 Crimitivity Portugal Lissabon 24

Onderweg naar beneden kwamen deze kat tegen, die ook duidelijk zat te genieten van zijn leven in Lissabon.

We zijn via de kust weer teruggereden naar Estoril en maakten onderweg een stop om nog een laatste keer te genieten van het strand en het heerlijke vakantiegevoel.

Onze laatste vakantie maaltijd genoten we op de Foodcourt in de Cascais shopping. De maaltijden worden hier vers bereid, heerlijk! Ik ging voor de pasta, want een mens kan niet vaak genoeg pasta eten op een dag. Richard ging nog maar eens voor Picanha.

Dag 17 Portugal —> Nederland

Crimitivity Portugal Lissabon 26

We moesten helaas alweer vroeg het land verlaten en dat was wel even slikken. We hebben het fantastisch gehad en dromen alweer van onze volgende reis naar Portugal. Tot het zover is, genieten we na van alle foto’s en verslagen.

Geniet je met ons mee? Hier kun je deel één van het verslag lezen en hier lees je het tweede deel.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s