Vakantie in eigen land

In juli beleefden we een vakantieweek in eigen land én een uitstapje naar onze Zuiderburen. Zes dagen lang bezochten we elke dag een andere stad en dat gewoon vanuit ons eigen huis. We konden dus lekker in ons eigen bedje slapen en dat was toch wel fijn!

Dag 1 Dordrecht

We trapten onze vakantieweek af in Dordrecht en dat bleek verrassend leuk! We bezochten een paar winkeltjes, wandelden wat door de stad en genoten van een lekkere lunch. Toevalligerwijs was het Big Rivers festival aan de gang waardoor we ook nog even bij een podium hebben staan swingen.

Crimitivity Vakantieweek Dordrecht

Dag 2 Zeeland

Het tweede uitstapje ging naar Zeeland, waar we het Watersnoodmuseum in Ouwerwerk en Middelburg bezochten. De weg door Zeeland is al de moeite waard op zich. Onderweg stopten we een paar keer om de mooie omgeving vast te leggen. Het Watersnoodmuseum was zeer interessant, indrukwekkend en zeker een bezoekje waard. Vervolgens zijn we naar Middelburg gereden en genoten onderweg van het landschap.

Crimitivity Vakantieweek Zeeland

In Middelburg was een boeken- en verzamelmarkt aan de gang waar we langs de kraampjes slenterden. Bij een juwelier liet ik eindelijk een tweede setje in mijn oren schieten! Dat wilde ik al jaren en nu had ik eindelijk de moed verzameld. En ja, het doet even pijn, maar zonder het geluid van een klap die daar zo’n 24 jaar geleden mee gepaard ging. We vierden deze overwinning op een terrasje, het was tenslotte prachtig weer op deze maandag in juli. De rest van de middag hebben we door winkelstraat De Lange Delft gewandeld waar ik van Richard een ukulele kreeg en zijn we een beetje door de rest van de stad gedwaald. Ook al een aanrader om eens te bezoeken.

Dag 3 België

Op dinsdag gingen we de grens over naar België waar we Zoo Planckendael weer eens bezochten. Dit kan namelijk gratis met ons Blijdorp abonnement. De vorige keer hebben we vanwege de regen maar een deel van de dierentuin gezien. Deze keer waren we van plan de hele dierentuin te bekijken, maar het was zo druk dat we ons beperkt hebben tot het gedeelte dat we de vorige keer gemist hadden. We gingen “op safari” in Afrika en bezochten de dieren van Amerika.

Crimitivity Vakantieweek Belgie

Na de zoo zijn we naar Wijnechem gereden. Daar bevindt zich namelijk een enorme shopping. We dronken er wat en bezochten wat winkeltjes. Tegen etenstijd zijn we naar Wok Palace gereden waar je alles kan eten tot je erbij neervalt. We moeten er altijd denken aan het programma Beat the buffet. Niet dat we die illusie hebben hoor, wij houden er gewoon van om allemaal verschillende gerechtjes te kunnen genieten.

Dag 4 Biesbosch

Voor de woensdag werd warm weer voorspeld dus we besloten ons niet al te druk te maken en de natuur in te gaan. Het werd de Biesbosch. We reden naar Biesboschcentrum Dordrecht en kochten een boekje met wandelingen in die omgeving. We kozen een leuke uit en hebben gelopen tot we trek kregen. Na de lunch begon het helaas te onweren en te regenen waardoor we de wandeling niet af konden maken. In Brabant was het wel droog dus zijn we naar die kant van de Biesbosch gereden. Daar hebben we fijn kunnen wandelen en genoten we van de natuur, die verveelt nooit.  

Crimitivity Vakantieweek Biesbosch

Dag 5 Leiden

De donderdag zou de minste dag worden met regen dus besloten we weer een stad te bezoeken. Op ons lijstje stond de tentoonstelling Cool Japan van het Museum Volkenkunde in Leiden. Deze dag was daar perfect voor. De tentoonstelling was interessant. Wat me het meest bij is gebleven is dat Samurais nooit slecht zijn, maar altijd eervol. Er is dan ook nooit een bad guy/ good guy in die Japanse films. Na het museum zijn we de stad in gegaan waar we wat rondwandelen tot harder regent dan ons lief is. We aten ‘s avonds gewoon in Rotterdam bij de satebar, waarvan we waren vergeten dat de sate daar zo ontzettend lekker is!

Crimitivity Vakantieweek Leiden

Dag 6 Apeldoorn

Op onze laatste vakantiedag bezochten weer een dierentuin, namelijk de Apenheul. Dat is toch wel één van de leukste dierentuinen aangezien de apen flink de ruimte hebben én je heel dichtbij ze kunt komen. We hebben ook erg gelachen bij het voeren van de Bonobo-groep. De apen mogen zelf beslissen of ze komen opdagen voor dit moment en voor die beslissing namen ze dan ook de tijd. Mijn favoriet is de Ringstaartmaki en ook dat voedermoment hebben we beleefd. ‘s Avonds aten we een heerlijke, goed gevulde pannenkoek in Ridderkerk.

Crimitivity Vakantieweek Apeldoorn

De vakantieweek vanuit huis is ons goed bevallen. We konden lekker in ons eigen bedje slapen en gingen elke dag op stap. De maaltijden deden we, net zoals op vakantie, buiten deur dus we hadden zeker het vakantiegevoel. Voor herhaling vatbaar!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s