Genoeg redenen om Texel te bezoeken in de herfst

Onlangs brachten we weer in bezoekje aan Texel. Deze keer viel ons bezoek in de herfst en in navolging op mijn blog over Texel in de lente leek het me leuk om een stukje aan de herfst te wijden. Deze zomer zijn we helaas niet op het eiland geweest, dus dat stukje komt volgend jaar.

Crimitivity Texel herfst 3

Dag 1 Knuffelen alsof je leven ervan afhangt

Richard had vrij op de dag van vertrek dus we konden al vroeg naar Texel. We hadden mazzel en konden nog met de boot van half 12 mee terwijl we er pas na half 12 aan kwamen rijden. De overtocht ging supersnel, want er moest wat tijd ingehaald worden om weer op schema te geraken. De boot doet er normaal een half uur over inclusief laden en lossen, maar kan veel sneller varen als het moet.  De verse, bootgemaakte soep is heerlijk!

Vanaf de boot reden we in één streep naar de Schapenboerderij om weer lekker met de beestjes te knuffelen. Op deze boerderij hebben ze het hele jaar lammetjes en andere kleine beestjes. Ik had geen fijne weken achter de rug dus dit had ik even nodig. Instant happiness! 

Crimitivity Texel herfst 4

Je kan bijna alle dieren knuffelen en dat is toch wel heel erg leuk. Het liefst was ik hier het hele weekend gebleven.

Crimitivity Texel herfst 5

Eenmaal uitgeknuffeld zijn we naar Den Burg gereden waar we bij Bakker Timmer van de lunch genoten. Dat is nu eenmaal traditie. Ze hebben de lekkerste broodjes, waaronder mijn ragoutbroodje. Na de lunch hebben we wat gewinkeld, tot we konden inchecken bij hotel Het Uilenbos.

Crimitivity Texel herfst 6.jpg

Na het inchecken hebben we een beetje gewandeld in De Koog tot het tijd was om te eten. We aten net zoals de vorige keer bij Defilé en dat smaakte weer goed.

Crimitivity Texel herfst 7

Dag 2 Natte voeten halen in de natuur

Zoals de natuur in de herfst mooi is, is deze dat ook op Texel. Daarom zijn we op onze tweede herfstdag op Texel naar de Slufter gegaan. Er is een aantal keer geprobeerd om hier een landbouwpolder van te maken, maar dat is niet gelukt. Daarom staat dit natuurgebied in open verbinding met de Noordzee.

Crimitivity Texel herfst 8.jpg

In het noordelijke gebied broeden de vogels en in het zuidelijke gebied mag je lekker rondstruinen. Dat hebben we dan ook gedaan al ging dat, vanwege al dat water, niet zonder natte voeten.

Crimitivity Texel herfst 9

Het was het helemaal waard, want het leverde prachtige uitzichten op. Hier konden we geen genoeg van krijgen.

Crimitivity Texel herfst 10

Na de Slufter zijn we nog even naar het uiterste noorden van het eiland gereden waar de vuurtoren staat. Je kunt hier een leuke wandeling omheen maken over het strand. Helaas regende het dus zover zijn wij deze keer niet gegaan.

Crimitivity Texel herfst 11

’s Middags zijn we weer naar Den Burg gegaan om ons winkelrondje af te maken. Voor lunch bezochten we eens iets nieuws. We aten een proeverijtje van verschillende kroketjes (van lamsvlees tot garnalen) met huisgemaakte frietjes bij Peek en dat smaakte goed. Alle producten komen van het eiland en dat is wel zo verantwoord.

Crimitivity Texel herfst 12

’s Avonds aten we bij een andere favoriet, namelijk Public Grill in Den Burg. Waar Ries genoot van spareribs en kip en ik van een cheeseburger. Kortom, een gezond dagje.

Dag 3 Iets met bomen en bos

Na een heerlijk uitgebreid ontbijt, zijn we weer uitgecheckt uit ons hotel. Tegenover het hotel bevindt zich het bos met daarachter de duinen en de zee. Ook daar hebben we nog even van genoten.

Gewoonlijk gaan we op onze laatste dag altijd naar Ecomare. Zo ook op deze dag. We hebben daar gewandeld door de duinen en genoten van de grote en kleine schattige zeehondjes.

Crimitivity Texel herfst 16

Er zaten weer een heleboel kleine zeehondjes in de opvang. Jammer dat het nodig is, maar fijn dat ze over een tijdje weer gezond en wel uitgezet kunnen worden.

Crimitivity Texel herfst 15

Na nog een kleine wandeling in een ander gedeelte van het bos, zijn we weer naar de boot gereden om het eiland helaas weer te verlaten. We hebben weer genoten van een herfstachtig Texel.

Crimitivity Texel herfst 17

Welke plekken bezoek jij graag in de herfst?


2 reacties op ‘Genoeg redenen om Texel te bezoeken in de herfst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s