Tekeningen met een verhaal

Zo dat is lang geleden! Tijdens onze vakantie in Italië, genietend van La dolce vita (ahum), ben ik helaas ziek geworden. Mijn gezondheid is al niet al te best waardoor ik een paar weken nodig had om daar weer bovenop te komen. Inmiddels gaat het een stuk beter. De foto’s van de vakantie moeten nog uitgezocht worden dus die blogs laten nog even op zich wachten. Waar ik me dan wel mee bezig heb gehouden al die weken? Nou met tekenen.

Tijdens de vakantie maakte ik deze tekening met Faber Castell kleurpotloden. We zaten heerlijk op een terrasje aan het strand. Er was helaas maar één palmboom dus een hangmat zat er niet in, maar je kunt er altijd van dromen nietwaar? Dat ik tijdens het schetsen hiervan buiten zat, kun je ook zien aan de vieze veeg in de tekening. Ik probeerde voorzichtig een vliegje uit mijn schetsboekje te jagen, maar dat is duidelijk niet gelukt.

Dit vrolijke konijntje heb ik gedeeltelijk nagetekend van een plaatje dat ik tegenkwam op Pinterest. Ik had geen inspiratie en ik wilde toch iets leuks tekenen met mijn net bemachtigde Twinmarkers van Action. Het resultaat is dit schattige konijntje.

Deze vrolijke katjes heb ik wel zelf bedacht. De bovenste twee zien eruit zoals de onze; Lizzy en Jojo. De onderste is het katje dat ik wel zou willen hebben, een mooie rooie tijger!

Zoals ik al eerder schreef, heb ik in mijn jeugd teken- en schilderles gehad. Mijn mooiste tekening was een papegaaiduiker, maar die ben ik helaas kwijtgeraakt. Nadat ik mezelf dit mooie aquarelsetje van Van Gogh Royal Talens cadeau had gedaan, was dit de eerste tekening die ik daarmee kleur gaf.

Mijn recente tekendrift is mede ingegeven door Jojan, een gezellige vlogger die onder andere mooie tekeningen maakt. De credits voor bovenstaande tekening gaan volledig naar Jojan (en Jesse voor de quote), want ik heb deze helemaal nagemaakt. Hoewel ik er niet veel over praat, ga ik regelmatig door diepe dalen en deze quote relativeert dat heel mooi.

Inmiddels gaat het een stuk beter, vind ik het leven weer (vaker wel dan niet) leuk en kan ik eindelijk weer genieten van de kleine dingen. Waar ik misschien wel het meest van geniet zijn dieren en in het bijzonder de dieren die je bij Schapenboerderij Texel kunt knuffelen. Waaronder deze geitjes. Onlangs kocht ik pastelpotloden van Conté à Paris en na een klein beetje experimenteren, ben ik begonnen met deze tekening naar de foto die ik zelf van deze schatjes maakte. Ik ben er voorlopig nog niet klaar mee, want het kost veel tijd en planning om zo’n pasteltekening te maken. De laatste tekening is dus een kleine sneakpreview voor een volgend bericht!


4 reacties op ‘Tekeningen met een verhaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s