Italië, Campania deel 1: Varcaturo, Pozzuoli

Terwijl de wereld weer langzaam wit sneeuwt, vind ik het wel een mooi moment om het eerste verslag van Italië te delen. Begin oktober zijn we voor twee weken naar Napels gevlogen om in de provincie Campania te genieten van la dolce vita. Of dat gelukt is en wat wij van het gebied vinden, lees je in het laatste deel van deze serie.

Crimitivity Italie 22

De temperatuur bij aankomst was met 24 graden en volle zon meteen helemaal goed. Nadat we onze koffer (enkelvoud inderdaad, light packing is ons devies) van de band hadden gehaald, zijn we met een transfer naar de parkeerplaats met alle autoverhuurbedrijven gebracht. Prima geregeld. We kregen een witte Lancia Ypsilon die op een paar lichte krassen na schadevrij was. Een prima karretje voor de komende twee weken.

Crimitivity Italie 13

Ons verblijf

Na een half uur stonden we bij Hotel Bellavista (in Varcaturo, ten westen van Napels), ons verblijf voor de komende twee weken. We kregen een mooie schone kamer met balkon toegewezen. Hier vermaken we ons wel de komende twee weken. Onderweg naar de kamer kwamen we een mooie foto van het zwembad al tegen, de reden dat we hier twee weken hadden geboekt. Zo kunnen we één van de twee weken lekker aan het zwembad relaxen.

Crimitivity Italie 20

De eerste dagen hebben we de toerist uitgehangen in Napels en Pompeï (deze verslagen volgen later). We hadden die dagen het zwembad zelf nog niet gezien en begonnen al grapjes te maken over dat er helemaal geen zwembad is. Toen we na een paar dagen eens op onderzoek uitgingen, ontdekten we dat het zwembad leeg was en er werkmannen bezig waren. Het lachen verging ons al snel. Een bezoekje aan de receptie leerde ons dat de winter hier al op 1 oktober begint, ongeacht de temperaturen. Vanaf 1 oktober is namelijk het koud en heb je je wintergarderobe nodig ook al loop je te zweten in de branden de zon met 23 tot 28 graden. Het zwembad was dus dicht. Dat was Expedia even vergeten te vermelden.

Crimitivity Italie 24

We zijn er een goede middag mee bezig geweest om te kijken of we ergens anders terecht konden, maar zonder succes. Als je in oktober ergens aan het zwembad wil liggen, moet je niet in Italië zijn. We hebben uiteindelijk een kleine compensatie gekregen van Expedia en een drankje van het hotel, maar dat staat natuurlijk niet in verhouding. Helaas.

Varcaturo en omgeving

We hadden in de reviews van het hotel al gelezen dat de omgeving niet al te best was. Er is niet veel te doen in de buurt, maar we hadden een huurauto dus dat is geen probleem. In de straat vonden we aan de ene een aantal restaurantjes en aan de andere kant lag het strand. Het hotel bevind zich op een kruispunt met een hele lange weg waar een heleboel dames hun diensten aanbieden. Niet geheel legaal, want als je Varcaturo googlet, kom je daar krantenartikelen over tegen.

Crimitivity Italie 23

We hebben vooral veel tijd aan het strand doorgebracht op het terras van Lido Varca D’Oro. Hier heb je ook een zwembad, maar niet in de winter uiteraard.. Ik werd halverwege de vakantie ziek en als het een beetje ging reden of liepen we hier naartoe om in het zonnetje een boekje te lezen. Je kan hier overigens ook heerlijk lunchen, veel voor weinig!

Vlakbij heb je Lago de Patria, maar daar was weinig te beleven in de winter.. Wellicht is dat in de zomer wel een mooie omgeving om te bezoeken.

Crimitivity Italie 5

Het enige plaatsje in de omgeving waar we wat hebben gewandeld is Pozzuoli. Je vindt hier een aantal Romeinse opgravingen. Dit stond wel op onze lijst, maar is door het ziek zijn niet meer gelukt.

Crimitivity Italie 10

Restaurantjes

We hadden gedacht gemakkelijk lokaal te kunnen eten in één van de plaatsjes in de buurt, maar dat bleek niet zo makkelijk te zijn. In de meeste plaatsjes is weinig te beleven en je moet bijna overal betalen voor het parkeren. In Pozzuoli heb je diverse restaurantjes. Wij hebben lekker op een terrasje in de zon geluncht bij Caffè Serapide. We wilden nog een avondje terug naar deze plaats, maar toen was het onmogelijk om een parkeerplek te vinden.

Crimitivity Italie 9

In de straat van het hotel hebben we bij twee restaurantjes gegeten. De eerste avond aten we bij Vico Sarchiapone waar we al snel ontdekten dat Italianen geen Engels kunnen spreken en er eigenlijk ook niks van moeten hebben. Ze houden rustig een heel verhaal tegen je, om net zo rustig weer weg te lopen als je aangeeft dat je ze niet verstaat. Ze zeggen iemand anders te sturen, maar dat gebeurt vervolgens niet waardoor we er voor het eerst over gedacht hebben om zonder te betalen weg te lopen. Als er niemand komt met de rekening.. Geen aanrader dus. Al was de pizza wel lekker.

Crimitivity Italie 1

Als je bijzonder wil eten, kun je bij La Locanda terecht. Ze hebben hier een uitgebreide kaart met bijzondere gerechtjes. Hier werden we wel heel netjes geholpen en deden ze er niet moeilijk over dat wij een gerecht deelden.

De lekkerste pizza aten we bij Erny’s Pizza. Ze hebben hier een uitgebreide kaart met vele pizza’s en verschillende voorgerechten. We zijn hier twee keer geweest deze vakantie. Dat zegt wel genoeg.

Ingegeven door heimwee naar Portugal zijn we ook een keer kip gaan eten. Volgens reviews is Il Pollo d’Oro de beste en dat bleek wel gezien het aantal lokalen die daar zaten te eten. De kip was lekker, maar er gaat niks boven de Portugese kip!

Crimitivity Italie 17

We hebben ook een paar keer in de CC Campania gegeten. Twee keer Amerikaans bij Old Wild West en een keer Japans.

Crimitivity Italie 14

Winkelcentra

Op internet had ik twee winkelcentra gevonden en tijdens ons verblijf kwamen we er steeds meer tegen. De eerste dag bezochten we Jambo1. Het was op zondag dus erg druk. We beperkten ons tot de supermarkt om wat drinken voor de komende dagen te halen. Het hotel was inclusief ontbijt dus daar hoefden we niks voor in huis te halen.

Crimitivity Italie 4

Het tweede winkelcentrum dat ik op internet vond, was Centro Commerciale Campania. Dit winkelcentrum ligt ten noorden van Napels en is het zeker waard om naartoe te rijden, want heel modern en heel groot. We hebben hier een paar avonden rondgelopen voor we alles hadden gezien.

Crimitivity Italie 21

Hoe meer we in de omgeving rondreden, hoe meer winkelcentra we tegenkwamen. Quarto Nuovo lag het dichtst bij ons hotel en bezochten we regelmatig voor een boodschapje. Niet in de laatste plaats omdat er ook een klein dierenwinkeltje (dubbele verkleining is hier op zijn plaats) met schattige hamsters en konijntjes. Later ontdekten we Centro Commerciale Auchan vlakbij Vacaturo en in de buurt van Pompeï.

Crimitivity Italie 3


4 reacties op ‘Italië, Campania deel 1: Varcaturo, Pozzuoli

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s