De mooiste kust van Europa? – Italië, Campania (3)

Een bezoek aan de Amalfikust stond hoog op ons lijstje en was stiekem ook een beetje de reden waarom we Campania kozen voor deze vakantie. De Amalfikust staat namelijk op vele lijsten vermeld als de mooiste kust van Europa en dat wilden wij weleens zien. Al in de eerste week van onze vakantie bezochten we deze kust zodat we dit in de tweede week nog eens konden herhalen..

Crimitivity_Italie_Amalfi1

De huizen zijn knap tegen de kliffen aangebouwd, maar daarmee is het wel een spannend tochtje voor iemand met hoogtevrees. Wij hebben vaker met dat bijltje gehakt en besloten de kust van oost naar west te rijden, zodat we aan de goede kant van de weg zaten. De afgrond daarmee op veilige afstand houdend.

Crimitivity_Italie_Amalfi2

We zijn gestart in het plaatstje Vietri sul Mare. Deze plaats is bekend vanwege zijn keramiek. Dit zie je ook terug op de huizen.

Crimitivity_Italie_Amalfi3

Het vissersdorpje Cetera passeerden we daarna. We konden hier helaas niet stoppen. Waar we wel zijn gestopt, is het plaatsje Maiori waar we wat hebben rondgewandeld.

Crimitivity_Italie_Amalfi4

In het daaropvolgende plaatsje, Minori zijn we gestopt voor lunch. Na een kleine wandeling door het gezellige, niet zo drukke plaatstje, aten we een panini bij Café Europa.

Crimitivity_Italie_Amalfi5

Om bij het dorpje Ravello te komen, moet je met een steile weg verder omhoog dus die plaats hebben we maar even overgeslagen. Ravello is een romantisch kunstenaarsdorpje waar je villa’s met mooie tuinen vindt. In de daarop volgende dorpjes (Atrani, Amalfi, Conca dei Marini, Furore en Praiano) konden we ook niet stoppen vanwege de drukte. Er was geen fatsoenlijke parkeerplaats te vinden en dan waren wij er niet eens in het hoogseizoen.

Crimitivity_Italie_Amalfi6

Onze tocht langs de Amalfikust eindigde in Positano waar we gelukkig wel even konden stoppen om wat foto’s te maken. Echt een parkeerplek om even wat rond te wandelen vonden we helaas niet. Het dorp is volledig tegen de kliffen gebouwd en je wandelt over steile trapjes in plaats van straten.

Crimitivity_Italie_Amalfi7

De autorit langs de Amalfikust was zeker de moeite waard. Ik zou bij een volgend bezoek de tocht met de streekbus doen. Deze stopt in elke plaats, je kan overal op je gemak rondwandelen en je hebt niet het probleem dat je een parkeerplaats moet zoeken.

Crimitivity_Italie_Amalfi8

Heb je het eerste twee delen van ons reisverslag nog niet gelezen? In het eerste deel kun je onder andere lezen over ons hotel in Varcaturo, de omgeving en restaurant- en winkeltips.  Je kunt het lezen door hier te klikken. In het tweede deel kun je lezen over het indrukwekkend mooie Pompeï.


2 reacties op ‘De mooiste kust van Europa? – Italië, Campania (3)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s