De stad van tegenstrijdigheden – Italië, Campania (4)

Ik ben dol op steden. De bedrijvigheid, de mensen, de winkels en fijn ronddwalen door de straatjes net buiten het centrum. Daarom keek ik er ook naar uit om deze stad te bezoeken. We hebben uiteindelijk drie dagen in Napels doorgebracht, waardoor we een groot deel van de stad hebben gezien.

Crimitivity_Italie_Napels1

Dag 1 – kennismaken met de stad

Bij een eerste dag naar een onbekende stad is het altijd even zoeken hoe het er werkt. Wij reden met ons huurautootje de stad in en besloten net buiten het centrum, in de buurt van het water, te parkeren. Het parkeren in Napels is een avontuur op zich. Je stopt bij de ingang van de garage, geeft aan hoe laat je weer terugkomt en laat je auto met draaiende motor achter. De rest wordt voor je geregeld.

Crimitivity_Italia_Napels4

We bezochten Castel dell’Ovo. Welke je gratis kunt bezoeken en mooie uitzichten over de stad en over de golf van Napels geeft. Dat kon deze meeuw ook wel waarderen, zo te zien.

Crimitivity_Italia_Napels3

Vervolgens zijn we langs het water en langs de haven richting het centrum gelopen. Daar liepen we langs Castel Nuovo en Palazzo Reale.

Vervolgens hebben we rondgedwaald door de kleine straatjes in Quartieri Spagnoli. Hier aten we ook een heerlijke pasta bij een typisch lokaal Napolitaans eettentje.

Dag 2 – Dieren kijken en shoppen

De tweede dag in Napels zijn we gestart in Lo Zoo di Napoli, een kleine dierentuin met verrassend veel (gevaarlijke) dieren. Let goed op waar je parkeert. Bij de ingang van de dierentuin zelf kun je namelijk gratis parkeren, maar als je de bordjes parkeren volgt, kom je bij een betaalde parkeerplaats terecht. Donderstenen.

Je betaalt een tientje per persoon om binnen te komen en daarmee kun je wel een paar uurtjes dieren kijken. Zeker een aanrader.

Hoewel (de omgeving van) Napels over een prima metronetwerk beschikt, zijn wij weer met de auto naar het centrum gereden. We leverden de auto af bij een parkeergarage vlakbij Toledo en gingen te voet verder. We lunchten bij A’Fiola da Maruzzara nog lekkerdere pasta dan de eerste dag.

Crimitivity_Italie_Napels15

Vervolgens zijn we weer gaan rondwandelen door Quartieri Spagnoli en hebben we wat gewinkeld rond de Via Toledo.

Dag 3 – het hogerop zoeken

Tijdens onze laatste dag in Napels hebben we het hogerop gezocht. Om daar te komen, liepen we door een marktstraat, wederom in de wijk Quartieri Spagnoli.

Crimitivity_Italie_Napels17

De Funicolare bracht ons naar Vomero, de wijk die op een heuvel ligt en breder is opgezet dan de rest van Napels. We hebben hier een grote wandeling gemaakt, onder andere door het park Villa Floridiana. In dit park heb je een mooi uitzichtpunt over de stad, maar daar konden we tijdens ons bezoek helaas niet komen.

Voor lunch aten we uiteraard weer pasta. Deze keer bij Trattoria Fresco. Ries had Ravioli en ik Gnocchi a la Sorrentine, alweer een Napolitaans gerecht.

Na de lunch zijn we naar Castel Sant Elmo gelopen om daar te genieten van het uitzicht. Het kaartje was maar vijf euro per persoon, omdat we niet in het kasteel zelf konden kijken. Dat kwam prima uit, want dit was precies onze bedoeling. Het was een flinke klim om boven te komen, maar dat was het ook helemaal waard.

Om weer terug in het lager geleden centrum te komen, kun je ook met een hele lange trap. We sloten onze laatste dag in Napoli af met een Italiaans ijsje. Dat hadden we wel verdiend na deze wandeldag.

In het volgende en laatste bericht over onze vakantie in Italië komt een samenvatting van de hoogte- en dieptepunten van onze reis. Daarnaast zal ik mijn eerlijke mening geven over deze provincie van Italië op basis van onze ervaringen.

Heb je de eerdere delen nog niet gelezen? Ik heb al geschreven over ons hotel in Varcaturo en omgeving, Pompeï en de mooiste kust van Europa.


Een reactie op “De stad van tegenstrijdigheden – Italië, Campania (4)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s