Niet in de haak | Creatief week 2 2018

Elke week deel ik mijn creatieve uitspattingen met je. Dat gaat niet altijd goed. Zo nu en dan is creatief zijn erg frustrerend.

Ik ben jaloers. Ik ben niet bang om dat toe te geven. Vorig jaar kwam ik een jaloersmakend plaatje tegen op Instagram van Kay. Ze heeft zelf slofjes gehaakt. Dat wil ik ook kunnen!

IMG_1001

Klein probleem: ik kan helemaal niet haken. Ik heb een heleboel pakketjes, boeken, haaknaalden en -garen in huis. Ik heb een heleboel pogingen gedaan, maar ik kan het gewoon niet.

IMG_2911
Veel meer resultaat dan dit heb ik nog niet kunnen behalen.

Toch blijf ik volhouden. Ik moet en zal uiteindelijk van die leuke slofjes maken. Het zal een meerjarenplan worden, maar uiteindelijk zal ik winnen van de ingewikkelde hobby die haken heet.

Op youtube vond ik al een filmpje van iemand die heel goed en duidelijk uitlegt hoe het moet en op pinterest ben ik al plaatjes en beschrijvingen aan het verzamelen. “Iedereen kan haken?” Yeah right. Wanneer er vorderingen zijn op haakgebied, meld ik me weer met een update.

Processed with MOLDIV
Oefenen op de bank met een dikke haaknaald en wol, beide van Wibra.

Wat wel steeds beter lukt, is tekenen. Zo met mijn schetsboekje en etuitje gevuld met potlood, gum en markers op de bank, is er altijd wel even tijd voor een snel tekeningetje. Oefening baart kunst.  

Processed with MOLDIV
Mijn schetsboek van Moleskine, etui van Hema, Staedtler gum, merkloos vulpotlood, Winsor & Newton Brushmarkers en tekening naar eigen ontwerp (de lucht heb ik met Aquarel van Van Gogh ingevuld en het lijnwerk met gelpennen van Action: mixed media dus!).

 

 


3 reacties op ‘Niet in de haak | Creatief week 2 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s