Aquarel leren & dieren | Creatief week 3

Mooie heldere kleuren en dieren. Dat is mijn favoriete combinatie. Ik mag dan ook graag dieren tekenen en ben dol op de brushmarkers van Winsor & Newton. In die combinatie heb je al snel een mooi gekleurd dier.

img_0954

Mijn op één na favoriete medium is Aquarel. Het leuke van werken met Aquarelverf is dat het transparant is en je je werk kan opbouwen in meerdere lagen. Het vraagt wat meer planning en je moet je hoofd er goed bijhouden. Je kunt bijvoorbeeld namelijk niet meer met een lichte kleur over een donkere schilderen. Dat maakt het juist zo leuk. Je kunt eindeloos prutsen om de juiste kleuren en intensiteit te krijgen.

Processed with MOLDIV

Fouten kun je vaak niet meer herstellen. Je moet het ermee doen. Hoewel ik altijd heel kritisch en perfectionistisch ben, ben ik dat met tekenen en schilderen veel minder. Iedere uitschieter, ieder foutje is onderdeel van het proces. Je leert ervan en het laat je groei zien. Bij mij belanden deze tekeningen zeker niet in de prullenbak. Ze zijn minstens zo waardevol als degene waar ik wel tevreden over ben.

IMG_1071

Oefening baart kunst. Dat geldt dus zeker voor Aquarelleren. Bij Action verkopen ze blokjes Aquarelpapier met opdruk. Het is een mooie manier om te oefenen, Aquarel leren, zonder dat je daar elke keer zelf een tekening voor hoeft te maken. In onderstaand filmpje vind je een review van dit papierblokje.

Onderdeel van Crimitivity 2.0 is dat ik nu ook op YouTube actief ben. Naast DIY’s en reviews deel ik iedere dinsdag ook korte filmpjes van uitstapjes en reizen. Ik geniet enorm van het maken van foto’s, maar mis de bewegende beelden om de herinneringen scherp en levendig te houden.

Afgelopen week bezochten we Blijdorp in de hoop het nieuwste kleine neushoorntje te ontmoeten. Hieronder kun je meekijken met de beelden die we daar verzamelden.

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s