Texel in de winter | Reis special

Ik mag wel zeggen dat ik een pro ben als het gaat om Texel bezoek. In mijn jeugd bezocht ik gemiddeld genomen vier keer per jaar mijn oma en aangezien ik de 25 al een tijdje gepasseerd ben, brengt me dat op (veel) meer dan 100 bezoekjes aan het eiland.

Vaste traditie is om in de winter de overtocht te maken. Voorheen om mijn oma’s verjaardag te vieren en nu haar geboortedag. Ik houd van tradities en vast gewoontes. Dat ontspant het best. Daarom doen we ook vaak hetzelfde als op Texel zijn.

Gek genoeg zijn er ook best wel wat activiteiten die ik nog niet ondernomen heb. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit de vuurtoren beklommen, althans voor zover ik me kan herinneren. Deze staat dan ook de afgelopen jaren op ons lijstje en zodra het tijdens ons bezoek helder weer is, gaan we ervoor.

Crimitivity Texel herfst 11

In de lente– en herfsteditie heb ik al een aantal tips gegeven passend bij het betreffende seizoen. Tijdens ons recente winterbezoek hebben we ook het gezellige havenplaatsje Oudeschild bezocht en gewandeld in een ander natuurgebied.

Een winters bezoek aan Texel vraagt wel om wat aanpassing. Het is er heerlijk rustig en dat vind ik altijd genieten, maar het is ook de periode dat er dingen gesloten zijn. Restauranthouders en winkeliers gaan (afwisselend) buiten het toeristenseizoen op vakantie. Wij vinden dat niet erg, wij komen in het voorjaar vast wel weer terug.

Aangezien het grootste gedeelte van onze tijd op Texel hetzelfde besteed wordt en ik niet in herhaling wil vallen, hebben we deze keer wat sfeerbeelden opgenomen en daar een filmpje van gemaakt. Zo krijg je er een beetje een beeld van. Ik hoop niet dat de beelden het aantrekkelijk maken om ook Texel in de winter te bezoeken. Het moet natuurlijk wel zo rustig blijven!

 


Een reactie op “Texel in de winter | Reis special

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s