Inpakken! | Creatief week 10

Inpakken lijkt op het eerste gezicht weinig te maken te hebben met creativiteit… of toch wel? Voor veertien dagen spullen inpakken in een rugtas met een inhoud van 30 liter vergt toch enige creativiteit.

Processed with MOLDIV

Als kind had ik al een fascinatie voor inpakken en dagdroomde regelmatig over welke spulletjes ik in zou pakken. Toen ik jaren later mijn knalgele backpack met een inhoud van 50 liter van The North Face inpakte voor mijn reis door Australië & Maleisië kon ik gebruik maken van lijstjes op internet. Deze lijstjes waren achteraf gezien veel te uitgebreid en hielden met alle scenario’s rekening waardoor mijn knalgele backpack met haar 15 kilo al snel loeizwaar werd.

gele-backpack

Tegenwoordig heb je YouTube die mijn inpakfascinatie nog meer versterken. Zoek op YouTube naar Packing video’s en je bent uren zoet. Het is fascinerend om te zien hoeveel mensen met zich meesjouwen. Dat zijn dan ook niet de meest informatieve video’s. Je hoeft echt niet allerlei spullen mee te nemen “voor het geval dat..”. Hoe vaak komt het nou voor dat je dat nodig heb? Anders kun je het altijd nog kopen. Je kunt daarom beter zoeken naar Minimalist Packing video’s. Dit soort video’s hebben me geïnspireerd om met veel minder te reizen. Probeer het eens en je zal zien dat je een stuk minder nodig hebt dan je denkt.

img_1343

En zo wordt mijn fascinatie voor inpakken voortgezet. Lang voor we op vakantie gaan, ben ik al aan het nadenken wat ik mee zal nemen en maak ik lijstjes. Onlangs heb ik een leuke manier bedacht om deze lijstjes vorm te geven. Ik teken ze gewoon! Van een aantal reizen die zijn geweest, weet ik nog wel zo’n beetje wat ik heb meegenomen. De tekeningen hiervan zal ik de komende tijd ook aan de reisverslagen toevoegen.


Een reactie op “Inpakken! | Creatief week 10

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s