Lammetjes overal | Superschattig week 11

Het afgelopen weekend waren we op Texel en hebben we genoten van de vele lammetjes op het eiland. Er is dus even geen plaats voor een crimineel bericht. Al kwam ik wel dit walgelijke, misselijkmakende, zieke bericht tegen, maar daar ga ik echt niks over schrijven. Het is veel leuker om de schattigheid van de lammetjes te delen.

Texel schaapjes 7

Op Texel wonen zo’n beetje net zoveel schapen als mensen (beide rond de 14.000). In de lente worden er ook nog eens vele duizenden lammetjes geboren en dat is altijd weer leuk om te zien. Zeker wanneer ze in de wei dartelen en springen.

Texel schaapjes 3

De draagtijd van een schaap is vijf maanden min vijf dagen na de dekking. Je kunt precies zien welke ooi door welke ram gedekt is, omdat elke ram een stuk kleurkrijt bij zich draagt in de paartijd. De boer weet dan ook precies wanneer het schaap gaat bevallen en dat is wel zo handig, want de boer begeleidt de schapen intensief bij het lammeren.

Texel schaapjes 8

Na de geboorte blijft het schaap met haar lammeren een tijdje in een apart hokje in de stal zodat ze aan de geur van hun moeder wennen. Na een paar dagen gaan ze de wei in en dat kan ook prima als het koud is. Lammetjes zijn bikkels!

Texel schaapjes 1

Ga jij Texel in het voorjaar bezoeken, dan heb ik een paar handige tips voor je.

Met mooi weer is de Lammetjesroute een aanrader. Tijdens deze fietstocht van 35 kilometer over het eiland kom je alles te weten over het Texelse schaap en hun schattige lammetjes. 

Texel schaapjes 2

Wil je de lammetjes van dichterbij bekijken, dan kun je ook één van de vele stallen bezoeken. Dat kan dat ook bij verschillende bedrijven op het eiland. Ik weet niet of de boer waar ik altijd in de stal kijk het waardeert dat ik dat hier deel. Mocht het je niet lukken om met behulp van internet een boerderij waar je binnen kunt kijken te vinden, stuur me dan een berichtje

Texel schaapjes 5

Als je bovenstaande tip nog niet dichtbij genoeg vindt, kun je lammetjes knuffelen bij Schapenboerderij Texel. Dit is wel mijn persoonlijke favoriet. Met zo’n lammetje op schoot vergeet je spontaan al je zorgen.

Texel schaapjes 6

Ben je niet op Texel, maar wil je wel die schattige lammetjes zien? Kijk dan mee op de webcam van de Schapenboerderij.

Texel schaapjes 9


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s