Feest der konijntjes | Creatief week 11

Dit weekend is het alweer Pasen en dat is een mooi moment om aandacht te besteden aan mijn favoriete onderwerp om te tekenen.

img_1465

Als je me een beetje kent, zal het je niet verbazen dat dat konijntjes zijn. Als ik even niet meer weet wat ik moet tekenen, val ik altijd terug op het tekenen van konijntjes. Dat zorgt tevens direct voor vrolijkheid!

2 Konijn

Wist je dat de paashaas afkomstig is uit de Germaanse mythologie? De godin Ostara zorgde ervoor dat het gewonde vogeltje dat door een meisje gevonden was, veranderde in een haas. Daarnaast zorgde Ostara ervoor dat deze haas één keer in het jaar gekleurde eieren kan leggen. Uiteraard zijn de meningen over deze theorie verdeeld, maar dat mag de paaspret niet drukken!

Hoppy Easter

Het schijnt dat die godin niet helemaal goed in het hoofd was en niet alleen vrijgevig, maar ook bloeddorstig was – en zo komen we zelfs bij konijntjes over criminologie te praten. Wanneer Ostara op aarde kwam, vertoonde ze zich vaak in de vorm van een haas. Leuk weetje, nietwaar?

img_1328

Ik vind het voorjaar – en Pasen in het bijzonder – altijd een goed excuus om het huis met veel konijntjes te versieren. De slinger van Action past goed in het thema. Super simpel en leuk om te maken. De staartjes moesten volgens de beschrijving op de juiste kleur konijn geplakt, maar ik werd er een beetje opstandig van. Ik heb ze allemaal gemixt en dat is wel zo’n leuk effect.

De tekening heb ik zoals eerder gezegd nagemaakt van een tekening van Jojan.

Tot slot nog een konijnentip voor het paasontbijt; een Koneitje! Je hebt hiervoor een eitje en ontbijtspek nodig. Voor de ogen heb ik m&m’s gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook rozijntjes of een tomaatje in tweeën gebruiken (de m&m’s kun je beter los opeten). Voor de snorharen heb ik kleine reepjes kaas gebruikt, maar je kunt ook verse bieslook gebruiken.

10299965_10152342085991327_7664797529790619492_n

Fijne paasdagen en geniet van het lekkere lange weekend. Tweede Paasdag heeft verder geen (religieuze) betekenis, maar dat betekent niet dat we er niet van mogen genieten!

 


2 reacties op ‘Feest der konijntjes | Creatief week 11

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s