Supplies! | Creatief week 15

Vorige week was het zulk heerlijk weer dat ik van het vrije dagje een vrij weekje heb gemaakt. Dat was genieten in de hangmat die ik voor mijn verjaardag gekregen heb!

Ik ben enorm verwend met cadeautjes op mijn verjaardag met vooral veel tekenspulletjes. De komende tijd ga ze allemaal uitproberen in verschillende thema’s en mijn ervaringen hier delen.

IMG_0124

Ik heb bijna alleen maar spulletjes van een (duur) merk gekregen. Ik lees regelmatig berichten van andere bloggers die je aanraden de duurste spullen te kopen, omdat je anders geen mooi resultaat kunt behalen. Dat wil ik graag de wereld uit helpen. Denk eraan dat deze bloggers vaak gesponsord worden door merken of webwinkels. Geld is een leuke motivatie voor hen, maar voor jouw portemonnee is dat een stuk minder.

Processed with MOLDIV

Om leuke resultaten te behalen, kun je prima gebruik maken van goedkopere materialen. Zeker om het eens te proberen zou ik niet meteen naar een dure kunstartikelen-winkel rennen. Tegenwoordig heeft Action bijvoorbeeld ook een leuk Aquarel setje en Aquabrushes waar je evengoed leuk mee aan de slag kunt. Bij Aquarel is het wel belangrijk dat je goed papier hebt. Die van de Action schijn je beter te kunnen laten liggen, maar ik heb het zelf niet geprobeerd.

Processed with MOLDIV

Ik heb het wel steeds over “mooie resultaten”, maar daar gaat het natuurlijk niet om. Het proces, creatief bezig zijn, is misschien nog wel belangrijker! Tijdens onze vakantie had ik behoefte aan kleur en kocht ik bij de supermarkt een eenvoudig setje potloden.

Processed with MOLDIV

Daarmee kun je ook leuk mee tekenen en misschien wordt je techniek er nog wel beter door. Zoals Herman den Blijker al eens zei: je kunt nog het duurste stukje vlees kopen, maar als je niet weet hoe je biefstuk moet bakken kun je het evengoed verzieken. Met de juiste techniek, kun je ook een stukje vlees van iets mindere kwaliteit tot een knap biefstukje bakken.

IMG_1730

Vind je het, net zoals ik, leuk om wat meer professionele materialen te proberen? Kies dan je favoriete kleur (of twee) en probeer deze gewoon eens een tijdje. Je merkt dan vanzelf of jij het waard vindt om de prijs ervoor te betalen zonder een al te grote investering te doen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s