Daar zit muziek in | Creatief week 16

Toegegeven, mijn kleurpotloodskills blijven een beetje achter op de andere tekentechnieken, maar aangezien ik doorgaans juist de dingen wil die ik niet goed kan heb ik toch een aantal kleurpotloden voor mijn verjaardag gevraagd. En gekregen!

img_1769

Eerder kocht ik ook al een paar kleurpotloden van Bruynzeel design. Ik zocht vijf kleuren die me aanspraken uit en heb daarmee wat geëxperimenteerd. Nogmaals je hoeft echt niet gelijk alle kleuren van de regenboog te hebben om leuk te kunnen tekenen. Kies gewoon een paar kleuren die je aanspreken. Dat zijn toch de kleuren die je uiteindelijk gaat gebruiken.

img_1772

Het voordeel van zo’n beperkt kleurenpalet is dat je niet zo lang hoeft na te denken over welke kleuren je gaat gebruiken. Het nadeel is dat je wat langer moet nadenken over hoe je de kleuren gaat gebruiken.

img_1764

Van Derwent Coloursoft koos ik wederom vijf kleuren die me aanspraken waarmee mijn (kwaliteits)potlodencollectie in één klap verdubbeld is! Daarnaast heb ik ook nog speciale, uitgumbare potloden gekregen, namelijk de Prismacolor Col-Erase. In combinatie hiermee maakte ik twee tekeningen met als thema muziek.

img_1758

Het oordeel

Bruynzeel Design Colour

Wanneer je de wat eenvoudige potloden gewend bent, zijn de potloden van Bruynzeel wel een verademing. Ze hebben een mooi pigment, heldere kleuren en het is een stuk makkelijker om egaal in te kleuren. Daarnaast mengen deze potloden veel beter, dit bereik je door meerdere lagen over elkaar aan te brengen.

img_1777

Derwent Coloursoft

De potloden van Derwent glijden over het papier. Ze zijn heel prettig om mee te werken en de kleuren zijn ook mooi helder. Ik zou bijna zeggen dat ik deze prettiger vind om mee te werken, maar dat kan ook nog aan de nieuwigheid liggen. Ook deze potloden zijn zeker een aanrader.

img_1776

Prismacolor Col-Erase

Het fijne aan de Col-Erase potloden is dat je kan schetsen in de kleur die de tekening benaderd, je foutjes makkelijk weg kunt gummen en je -eenmaal tevreden- er gemakkelijk overeen kan tekenen. Een ander voordeel van schetsen met een rood potlood is dat je na het inkten de tekening in kunt scannen in zwart wit en je schetsen met het rode potlood genegeerd worden. Ik vind het vooral prettig dat het rood minder dominant is dan het grafiet van een gewoon potlood.

img_1775

Als je de potloden van Prismacolor wilt gebruiken, moet je wel weten hoe je moet schetsen. Schetsen doe je niet door je potlood recht op het papier te zetten en met kracht strepen te zetten. Probeer zo’n streep maar eens uit te gummen. Schetsen doe je door losjes op het papier te tekenen. Wanneer je dit doet kun je je schets ook weer netjes weg gummen. Dit geldt met een grijs potlood, maar ook met de gekleurde potloden van Prismacolor. Ik moest er wel een beetje aan wennen, maar ik vind ze heel prettig om mee te werken.

img_1780


Een reactie op “Daar zit muziek in | Creatief week 16

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s