Strike a calligraphy pose | Creatief week 17

Calligraphy is ook zo’n leerpuntje voor mij en daarom des te leuker om eens mee aan de slag te gaan. Nog niet genoeg uitdaging, zeg je? Nou dan voeg ik er toch nog eentje aan toe. Misschien is het je wel opgevallen dat mijn mensjes vaak in dezelfde houding staan. Oefenen met verschillende poses maakt de uitdaging dubbelop!

Crimitivity Calligraphy2

Ik teken eigenlijk nooit achtergronden in mijn illustraties. Dat wilde ik eens anders doen. Tijdens onze dagelijkse wandeling verwonder ik me altijd weer over de vele vormen die bladeren kunnen hebben. Dit meisje verstopt zich lekker achter de bladeren, dus een kleine woordspeling is wel op zijn plaats.

Crimitivity Calligraphy1

Ik heb mijn best gedaan op verschillende poses voor bovenstaande illustratie. Op Pinterest heb ik wat foto’s van poserende meiden verzameld en ik heb de leukste zo’n beetje nagetekend. Niet helemaal precies natuurlijk, want daar heb je een kopieerapparaat voor. Ik ben nog een beetje verder uit mijn comfort zone gestapt door de onderste meid naakt te laten. Dat past haar wel.

Hoewel ik het niet oké vind dat vrouwen in mijn leeftijd zich altijd maar op dit gebied moeten verantwoorden, zal ik de verwachte ongepaste vragen alvast beantwoorden: ja deze meid is zwanger en nee dat zegt helemaal niks over mij. Als ik vaak mannen zou tekenen, zou je me toch ook niet vragen of ik toch niet liever man was geweest?

Crimitivity Calligraphy3

 

Mannen teken ik ook eigenlijk helemaal niet zo vaak. Dat is nog een leuke uitdaging voor een volgende keer.

De derde illustratie is weer een meisje geworden. Het is zulk mooi weer vandaag dat ik niet anders kon dan weer een zonnebadend meisje te tekenen. Bij de eerste twee tekeningen heb ik het lijnwerk met een hele fijne kwast gedaan, maar bij de derde heb ik een hele fijne kroontjespen kunnen gebruiken. Dat gaat een stuk makkelijker. Hoewel ik bij de letters met de dikke kroontjespen teveel inkt gebruikte, lekte het niet door het papier van mijn schetsboek heen. Top!

Ik heb de illustraties kleur gegeven met mijn (nieuwe) Copic Ciao markers. Vrijdag kun je zien hoe dat geworden is. Kun je niet wachten? Vanavond post ik al één van de illustraties op Instagram. Ik zou het leuk vinden als je me daar ook volgt!

Gebruikte materialen

De calligraphy inkt komt van Winsor & Newton. Voor mijn verjaardag kreeg ik de kleuren Dark Blue, Scarlet en Crimson (in die volgorde hierboven gebruikt). De kroontjespenhouder, de kroontjespen van 2 mm en het kwastje (maat 0) kocht ik bij Pipoos. De dunne kroontjespen in de laatste foto kocht ik bij De Vlieger (Amsterdam). Over alle materialen ben ik zeer tevreden.

Ik maakte deze tekeningen in mijn Moleskine Art plus schetsboek welke bijna vol is – er komt dus binnenkort een schetsboektour!


Een reactie op “Strike a calligraphy pose | Creatief week 17

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s