Strike a colorful pose | Creatief week 17

Afgelopen dinsdag deelde ik al de geïnkte illustraties, maar ze waren nog niet af. Met Copic markers heb ik ze kleur gegeven.

Ik ben er inmiddels aan gewend geraakt om eerst het lijnwerk van de tekeningen te doen en daarna de kleur toe te voegen. Dit kan op zich wel met inkt, maar de inkt moet dan wel heel goed drogen anders kan het uitlopen. Ik zou je aanraden om eerst de kleur en daarna het lijnwerk te doen als je inkt gebruikt.

Tot voor kort had ik alleen maar brushmarkers van Winsor & Newton waar ik heel tevreden mee ben. De kleuren van de brushmarkers zijn (in aantal) wat beperkt waardoor ik mijn verzameling heb aangevuld met die van Copic Caio. Ook deze markers werken fijn en geven een mooie kleur af. Het effect is een beetje schilderachtig.  De meeste Copic kleuren die ik heb zijn heel licht, maar door meerdere lagen te gebruiken kun je ze ook donkerder maken. Ideaal.

Met het afmaken van de laatste illustratie viel het kroontjespennetje pardoes in het inktpotje. Al vissend met een pincet heeft R. het pennetje eruit weten te krijgen en na een korte reanimatie issie weer als nieuw!

Materialen

  • Moleskine Art plus schetsboek
  • Kroontjespen van Pipoos
  • Diverse kleuren Copic Ciao markers
  • Kalligrafie inkt van Winsor & Newton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s